po rozwodzie a wspólne rozliczenie
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR
- Kontakt:
po rozwodzie a wspólne rozliczenie
Kobieta składa 500+ na pierwsze dziecko, rozwód prawomocny 30.03.3017 roku. Pobieram dochód pani za 2014 rozliczała się razem z mężem i mają wspólny podatek należny skąd dochody męża mogę pobrać, mam takie prawo jeśli nie jest w składzie rodziny w e wniosku
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, FA i ...
- Kontakt:
Re: po rozwodzie a wspólne rozliczenie
liczysz Pani podatek proporcjonalnie do dochodów i OK
- Minion
- Starszy referent
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
dochodów byłego męża nie uwzględniasz, podatek należny liczysz z proporcjiSR19 pisze:Kobieta składa 500+ na pierwsze dziecko, rozwód prawomocny 30.03.3017 roku. Pobieram dochód pani za 2014 rozliczała się razem z mężem i mają wspólny podatek należny skąd dochody męża mogę pobrać, mam takie prawo jeśli nie jest w składzie rodziny w e wniosku

-
- Praktykant
- Kontakt:
ale zrozumcie, że mam dochód tylko pani a podatek należny jest ich obydwu musze mieć dochód męża żeby z proporcji policzyć
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
To jeżeli rozliczali się wspólnie to niech przyniesie tobie Pit-37 i stamtąd weź dochód faceta.
- Minion
- Starszy referent
- Kontakt:
Skoro rozliczali się razem to dochód pana też powinien Ci wyjść, tam jest dochód zero a w podatku należnym jest taki sam jak u pani? Jeśli tak to cały podatek należny odejmujesz od dochodu pani
-
- Praktykant
- Kontakt:
Nie prawda przecież pobierając Pani dochód mam informacje, ze kobieta wspólnie rozliczała się ze współmałżonkiem i tyle i potem jest jej dochód skul. społe i jest podatek należny który trzeba proporcjonalnie rozdzielić. Ale przystaje za tym, że nie mogę dochód męża pobrać z empatii bo nie ma go we wnioskuMinion pisze:Skoro rozliczali się razem to dochód pana też powinien Ci wyjść, tam jest dochód zero a w podatku należnym jest taki sam jak u pani? Jeśli tak to cały podatek należny odejmujesz od dochodu pani
- Minion
- Starszy referent
- Kontakt:
na jakim programie pracujesz ?SR19 pisze:Nie prawda przecież pobierając Pani dochód mam informacje, ze kobieta wspólnie rozliczała się ze współmałżonkiem i tyle i potem jest jej dochód skul. społe i jest podatek należny który trzeba proporcjonalnie rozdzielić. Ale przystaje za tym, że nie mogę dochód męża pobrać z empatii bo nie ma go we wnioskuMinion pisze:Skoro rozliczali się razem to dochód pana też powinien Ci wyjść, tam jest dochód zero a w podatku należnym jest taki sam jak u pani? Jeśli tak to cały podatek należny odejmujesz od dochodu pani
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
masz racjęSR19 pisze:Nie prawda przecież pobierając Pani dochód mam informacje, ze kobieta wspólnie rozliczała się ze współmałżonkiem i tyle i potem jest jej dochód skul. społe i jest podatek należny który trzeba proporcjonalnie rozdzielić. Ale przystaje za tym, że nie mogę dochód męża pobrać z empatii bo nie ma go we wnioskuMinion pisze:Skoro rozliczali się razem to dochód pana też powinien Ci wyjść, tam jest dochód zero a w podatku należnym jest taki sam jak u pani? Jeśli tak to cały podatek należny odejmujesz od dochodu pani
-
- Praktykant
- Kontakt:
Wielkie dziekiYozo pisze:masz racjęSR19 pisze:Nie prawda przecież pobierając Pani dochód mam informacje, ze kobieta wspólnie rozliczała się ze współmałżonkiem i tyle i potem jest jej dochód skul. społe i jest podatek należny który trzeba proporcjonalnie rozdzielić. Ale przystaje za tym, że nie mogę dochód męża pobrać z empatii bo nie ma go we wnioskuMinion pisze:Skoro rozliczali się razem to dochód pana też powinien Ci wyjść, tam jest dochód zero a w podatku należnym jest taki sam jak u pani? Jeśli tak to cały podatek należny odejmujesz od dochodu pani
Oprócz po rozwodzie a wspólne rozliczenie - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Decyzja z wydana z błędem - sprostowanie?
Zapytanie zwiazane z dzierzawa
nienależne pobrane - Sygnity
"Rzeczpospolita": Rząd uszczelni program 500+
Koordynacja- proszę o pomoc
Klientka zmarła
Ukraina kserować karty pobytu?
nieletnia matka
praca sezonowa za granicą-czy koordynacja
Zapowiedź wersji 2-3.0 Oprogramowania Sygnity
Składki z oświadczenia czy z Empatii - ZUS
Wzór zaświadczenia dotyczącego uzysku
Na jakie nazwisko wydać decyzję