Jak wczytać nowszą wersję słownika terytorialnego w Empatii

  
Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Moderator: heiland

Napisano: 29 wrz 2015, 9:51

Jak wczytać nowszą wersję słownika terytorialnego w Empatii?
OPES


Napisano: 29 wrz 2015, 9:53

Napisz jaki program i o co Ci dokładnie chodzi.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Posty: 5046
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Kraków, Polska

Napisano: 29 wrz 2015, 9:56

w pomoście chcemy wprowadzić do słownika nową gminę i nową ulicę w związku z umieszczeniem podopiecznego w dps w innym powiecie
opes

Napisano: 29 wrz 2015, 10:07

W roli Administratora z drzewka funkcji wybierasz Emp@tia - Słowniki terytorialne z systemu Emp@tia.
Znajdujesz właściwe województwo, klikasz przycisk Pokaż powiaty.
Znajdujesz właściwy powiat, klikasz przycisk Pokaż gminy.
Jeśli masz pustą listę to klikasz przycisk Pobierz elementy z systemu Emp@tia.
Znajdujesz właściwą gminę, klikasz przycisk Pokaż miejscowości.
Jeśli masz pustą listę to klikasz przycisk Pobierz elementy z systemu Emp@tia.
Znajdujesz właściwą miejscowość.
Jeśli w swoim słowniku lokalnym w Pomoście miałeś taką miejscowość i kody terytorialne gmin się zgadzały, to Pomost sam ją przypisze sobie, co zobaczysz w dolnej części okna, a jeśli nie to musisz samodzielnienie ją tam wskazać.
Klikasz przycisk Pokaż ulice.
Jeśli masz pustą listę to klikasz przycisk Pobierz elementy z systemu Emp@tia.
Sprawdzasz czy Pomost poprawnie przypisał ulice.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Posty: 5046
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Kraków, Polska

Napisano: 29 wrz 2015, 10:14

Dziękujemy:)
opes

Napisano: 29 wrz 2015, 10:17

Oczywiście wystarczy to zrobić raz, potem już dowoli można pisać adresy z tej gminy.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Posty: 5046
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Kraków, Polska

Napisano: 29 wrz 2015, 10:35

no już myślałam, że po problemie, ale dalej tej ulicy nie ma pomimo pobrania elementów:(
opes

Napisano: 29 wrz 2015, 10:36

opes pisze:no już myślałam, że po problemie, ale dalej tej ulicy nie ma pomimo pobrania elementów:(


No to może nie ma takiej ulicy wg GUS? Zobacz na stronę GUS czy w tej miejscowości jest taka ulica.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Posty: 5046
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Kraków, Polska

Napisano: 29 wrz 2015, 10:46

jest na pewno, bo tam jest dps - racibórz ul. grzonki
opes

Napisano: 29 wrz 2015, 10:52

Wg GUS ta ulica nazywa się "ul. Franciszka Grzonki" http://www.stat.gov.pl/broker/access/de ... 225C1D5F41
Masz taką?
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Posty: 5046
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Kraków, Polska

Następna

  
Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]




NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]