pierwszy wywiad z terminalem

  
Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Moderator: heiland

Napisano: 04 sie 2016, 9:26

czy ktoś się przygotowuje ?
od czego zacząć ?
kiedyś odpalałam sprzęt ale to było ponad pół roku temu
magdss


Napisano: 04 sie 2016, 10:03

Jakie masz oprogramowanie dziedzinowe?
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Posty: 5079
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Kraków, Polska

Napisano: 04 sie 2016, 10:41

pracujemy na Heliosie - o to pytasz ?
przepraszam ale dla mnie takie zapytanie brzmi co najmniej magicznie...
magdss

Napisano: 04 sie 2016, 10:44

Tak o to. Bo jeśli byłby to Pomost, to byłbym w stanie paru wskazówek udzielić, jak to robić sensownie, żeby faktycznie sobie ułatwić pracę.
pozdr
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Posty: 5079
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Kraków, Polska

Napisano: 04 sie 2016, 10:51

Tomku ale nurtuje mnie na dzień dzisiejszy czy przed wyjściem w teren drukuję kartę z kodem/numerem wywiadu -> zabieram sprzęt pod pachę i ruszam w teren -> spisuję wywiad i już na miejscu w biurze nie mogę nic dodać/ująć w sporządzonym wywiadzie ? bywa dosyć często, ze ludzie coś donoszą, coś jest jeszcze wyjaśniane itp.
magda
magdsss

Napisano: 04 sie 2016, 11:03

Na dzień dzisiejszy jest dopiero projekt rozporządzenia wprowadzający tę kartkę na sumę kontrolną wywiadu, więc na razie nie ma umocowania prawnego, żeby to wydrukować i żeby Klient się pod tym podpisał. My mamy już w Pomoście przygotowany wydruk tej kartki, ale czekamy z udostępnieniem na ogłoszenie rozporządzenia,

Natomiast co do dopisywania w biurze, to najpierw odbiera się wywiad w Pomoście, a potem wczytuje. Odebrany wywiad pozostaje dostępny w Pomoście jako dokument elektroniczny (tylko do odczytu!) i prezentuje zawsze oryginalną postać wywiadu, odebraną z terminalu mobilnego, niezależnie od ewentualnych zmian dokonanych już w samym systemie POMOST Std we wczytanym wywiadzie - analogicznie do wywiadu przeprowadzonego w tradycyjny sposób, w przypadku którego oryginał papierowy pozostaje dostępny niezależnie od zmian wprowadzonych w wywiadzie zarejestrowanym w systemie POMOST. Nie wiem jak to wygląda u Ciebie. O naszym rozwiązaniu można poczytać tutaj: http://public.sygnity.pl/sites/default/ ... emptia.pdf od strony 69.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Posty: 5079
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Kraków, Polska

Napisano: 04 sie 2016, 11:25

Dzięki Tomku, gdybym wiedziała że to wszystko będzie hulać jak należy to byłoby lżej a tymczasem... zbyt wiele niewiadomych, żadnego szkolenia...
pozdrawiam
magdss

Napisano: 04 sie 2016, 11:26

Być może będzie nowy wykonawca terminali mobilnych i wtedy miejmy nadzieję zmieni się na lepsze obsługa po stronie terminalu.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Posty: 5079
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Kraków, Polska


  
Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]




NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]