Terminale mobilne

  
Strona 4 z 5    [ Posty: 44 ]

Moderator: heiland

Napisano: 03 lut 2017, 15:34

Witam. Mam pytanie dotyczące terminali mobilnych i prosiłbym o odpowiedż SYGNITY.
W Wywiadzie PLUS, gdy wpiszemy u klienta pierwszą część wywiadu bez oceny sytuacji i propozycji naszych czyli planu pomocy, i tylko te dane zaeksportujemy do pomostu, żeby na miejscu w ośrodku opisać sytuację i całą resztę pojawia się konflikt. Mianowicie opisując wywiad w ośrodku w pomoście i chcą go później wydrukować nie ma na wywiadzie sumy kontrolnej. Suma kontrolna zgodna z oświadczeniem do wywiadu, będzie widoczna tylko wtedy gdy cały wywiad opiszemy na terminalu a tak nie powinno być żeby nie blokować terminali innych kolegom i koleżankom.A to jest już bardziej czasochłonne niżeli wypisanie tylko części wywiadu elektronicznego.Proszę o pomoc bo może coś ominąłem czytając instrukcję do terminali.Pozdrawiam
DJKRIS


Napisano: 03 lut 2017, 15:58

Tak, w tej sprawie były już propozycje Ośrodków i prowadziłem rozmowy z Ministerstwem.

Stanęło na tym, że w wersji 1.1 WYWIAD Plus, którą planujemy udostępnić w marcu br. razem w nową wersją Pomostu, będzie kilka usprawnień.

Przede wszystkim, obecnie, kiedy jest już dokonana autoryzacja wywiadu, to pierwsze połączenie z systemem POMOST Std powoduje przesłanie tego wywiadu do Pomostu i tym samym usuniecie go z WYWIAD Plus.

Nie zawsze jest to pożądane, gdyż oprogramowanie WYWIAD Plus pozwala już po autoryzacji uzupełnić część wywiadu znajdującą się za podpisem osoby, z którą przeprowadzono wywiad. Dobrze byłoby więc pozostawić ten wywiad do czasu uzupełnienia, a jednocześnie mieć możliwość korzystania z przycisku „Połącz z systemem POMOST Std” np. w celu pobrania nowych zleceń wywiadów.

W wersji 1.1 pojawia się przycisk „Wstrzymaj przesłanie wywiadu do POMOST Std”. Jest on dostępny dla wywiadów, które w kolumnie „Czynność dotycząca wywiadu” mają wpis „przesłanie wywiadu do POMOST Std”.

Po wybraniu tego przycisku, opis w kolumnie „Czynność dotycząca wywiadu” dla tego konkretnego wywiadu zmienia się na „potwierdzenie, że można przesłać wywiad”. Oznaczony w ten sposób wywiad, nie będzie przesłany do Pomostu, tak długo, aż nie wybierze się przycisku „Potwierdź, że można przesłać wywiad do POMOST Std”. Do tego czasu, można do woli łączyć się z Pomostem, czyli nie blokować pracy z innymi wywiadami, bez obawy, że ten konkretny wywiad zostanie przesłany do Pomostu, aż nie będzie uzupełniony.

Bardzo jak istotna jest kompletność informacji zawartych na wydruku, dostępnym bezpośrednio po odbiorze wywiadu w POMOST Std (pod przyciskiem „Prezentuj” na oknie wywiadów przeprowadzonych przy użyciu terminali). Jest to ważne, gdyż ten wydruk zawiera sumę kontrolną na każdej stronie, aż do podpisu osoby, z którą przeprowadzono wywiad. Gdyby ten sam wydruk zawierał także wypełnione i kompletne informacje znajdujące się za tym podpisem, byłby gotowy do podpisu Kierownika, bez konieczności uzupełniania informacji już po wczytaniu wywiadu do okna teczki rodziny w Pomoście.

Aby ułatwić osiągniecie tego celu, zakres informacji znajdujących się za podpisem osoby, z którą przeprowadzono wywiad, w części 1 i 4 zostanie rozszerzony o zakładkę z zatwierdzonym planem pomocy, a część 1 dodatkowo o informacje o zgłaszającym. Sam plan pomocy zostanie rozszerzony o informację "Zakres pomocy".

Zakładki „Ocena sytuacji” oraz „Plan pomocy” były już dostępne w wersji 1.0. Dzięki nim oraz dzięki nowo dodanym zakładkom, całość informacji za podpisem, można wypełnić jeszcze w programie WYWIAD Plus, a wywiad będzie mógł być wydrukowany od razu po odbiorze w Pomoście i gotowy do podpisu Kierownika.

Będą jeszcze inne ulepszenia i niedługo podam pełny opis, ale na razie odpowiadam na Twoje pytanie.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Posty: 5079
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Kraków, Polska

Napisano: 06 lut 2017, 15:14

Na terminalu nie można skorzystać z funkcji "kopiuj wklej" bo nie ma z czego kopiować. Najlepiej jakby Pomost umożliwiał dopisanie do wywiadu, który pobraliśmy z terminala, oceny itp tak żeby prezentacja z sumą kontrolną obejmowała cały wywiad.
mops2

Napisano: 06 lut 2017, 16:44

mops2 pisze:Na terminalu nie można skorzystać z funkcji "kopiuj wklej" bo nie ma z czego kopiować. Najlepiej jakby Pomost umożliwiał dopisanie do wywiadu, który pobraliśmy z terminala, oceny itp tak żeby prezentacja z sumą kontrolną obejmowała cały wywiad.


Nie do końca rozumiem o co chodzi z tym "kopiuj wklej", ale jeśli chodzi Ci o to, żeby skopiować ocenę sytuacji z poprzedniego wywiadu i tylko nanieść zmiany, to już teraz można to zrobić, jest parametr w Pomoście decydujący o tym, czy zlecając wywiad na terminal uwzględnić ocenę sytuacji z poprzedniego wywiadu.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Posty: 5079
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Kraków, Polska

Napisano: 07 lut 2017, 8:56

SYGNITY pisze:jest parametr w Pomoście decydujący o tym, czy zlecając wywiad na terminal uwzględnić ocenę sytuacji z poprzedniego wywiadu.

Nie przepuszczę okazji, żeby jeszcze raz wtrącić, że byłoby pięknie, gdyby to samo można było zrobić z opisówką z aktualizacji sytuacji ;)
jerzozwierz
Referent
Posty: 274
Od: 17 sty 2006, 23:22

Napisano: 07 lut 2017, 9:36

jerzozwierz pisze:Nie przepuszczę okazji, żeby jeszcze raz wtrącić, że byłoby pięknie, gdyby to samo można było zrobić z opisówką z aktualizacji sytuacji ;)


I będzie, dostaliśmy już zgłoszenie z taką propozycją rozszerzenia funkcjonalności i zrobimy.

A oto kilka ilustracji do tych ulepszeń, które opisałem wcześniej.

pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Posty: 5079
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Kraków, Polska

Napisano: 07 lut 2017, 17:38

I jeszcze jedna ilustracja do mojej wypowiedzi z 03 lut 2017, 14:58 .
pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Posty: 5079
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Kraków, Polska

Napisano: 08 mar 2017, 14:42

a kiedy będzie dostępna nowa wersja Wywiad Plus 1.1 ?
gość 898879796987969

Napisano: 08 mar 2017, 15:35

gość 898879796987969 pisze:a kiedy będzie dostępna nowa wersja Wywiad Plus 1.1 ?


Nowa wersja jest obecnie na przeglądzie u Zamawiającego tj. w MRPiPS i czekamy na jego zgodę, wówczas wersja znajdzie się u Was.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Posty: 5079
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Kraków, Polska

Napisano: 10 mar 2017, 10:30

"Pomoście decydujący o tym, czy zlecając wywiad na terminal uwzględnić ocenę sytuacji z poprzedniego wywiadu."

Jaki to parametr, gdzie go ustawić?
Gość

PoprzedniaNastępna

  
Strona 4 z 5    [ Posty: 44 ]




NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]