Jak zaznacyzć miejscowości i ulice w empatii z pomoctu

  
Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Moderator: naitsyrk85

Napisano: 11 gru 2015, 11:13

Jak zrobić miejscowości i ulice w pomoście z empatii bo mam tych miejscowości po kilka i ulic po kilka, jeżeli coś zaznaczę to jest komunikat że z empatią się nie zgadza, proszę o pomoc
Vesna


Napisano: 11 gru 2015, 12:09

Proponuje poczytać tutaj:

http://public.sygnity.pl/zabezpieczenie ... 62015-1143

począwszy od rozdziału "Wprowadzanie adresów w POMOST Std w oparciu o słowniki terytorialne udostępniane przez CSIZS Emp@tia", strona 90. W razie dalszych wątpliwości proszę pisać, to pomogę.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Inspektor
Posty: 4965
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Kraków, Polska

Napisano: 05 sty 2016, 16:38

A kiedy będzie to działać normalnie?
Normalnie: Mam na myśli wyszukanie w słownikach Empatii miejscowości i ulic do tej pory niewidzianych przez system. Następnie dodanie tych lokalizacji do słownika w programie.
"Znaleziono dwie lokalizacje w słownikach on-line Empatia. Zaznacz właściwą."
"Wybrana lokalizacja nie jest w słowniku programu pomost. Kliknij OK, aby dodać automatycznie do słownika".
"Nie wypełniono wszystkich pól rekordu miejscowości w słowniku. Wybierz OK, aby uzupełnić lub "Później" aby zrobić to w późniejszym terminie"
mądra Jola

Napisano: 05 sty 2016, 16:57

mądra Jola pisze:A kiedy będzie to działać normalnie?
Normalnie: Mam na myśli wyszukanie w słownikach Empatii miejscowości i ulic do tej pory niewidzianych przez system. Następnie dodanie tych lokalizacji do słownika w programie.
"Znaleziono dwie lokalizacje w słownikach on-line Empatia. Zaznacz właściwą."
"Wybrana lokalizacja nie jest w słowniku programu pomost. Kliknij OK, aby dodać automatycznie do słownika".
"Nie wypełniono wszystkich pól rekordu miejscowości w słowniku. Wybierz OK, aby uzupełnić lub "Później" aby zrobić to w późniejszym terminie"


A jakie to oprogramowanie, bo chyba nie nasze, my w Pomoście takich komunikatów nie mamy.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Inspektor
Posty: 4965
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Kraków, Polska

Napisano: 21 sty 2016, 18:13

SYGNITY pisze:
mądra Jola pisze:A kiedy będzie to działać normalnie?
A jakie to oprogramowanie, bo chyba nie nasze, my w Pomoście takich komunikatów nie mamy.
pozdrawiam


No oczywiście, że nie macie. Te komunikaty są wymyślone, to takie marzenia, żeby Pomost dane z empatii pobierał w taki przyjazny sposób.
Ale fajnie by było, gdyby kiedyś się pojawiły takie komunikaty w Pomoście, no nie?
mądra Jola

Napisano: 22 sty 2016, 12:07

Proszę darować, ale nie rozumiem tej wypowiedzi. Proszę jasno i konkretnie napisać w czym problem.
Tomek
SYGNITY
Inspektor
Posty: 4965
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Kraków, Polska


  
Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]




NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]