Nienależnie pobrane a potrącenia

  
Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Moderator: ewalu

Napisano: 01 gru 2017, 11:26

Żeby potrącać ze świadczeń bieżących nienależnie pobrane musi wnioskodawca wyrazić zgodę?
Avidrock
Stażysta
Posty: 62
Od: 11 maja 2017, 7:48


Napisano: 01 gru 2017, 13:35

Nie musisz mieć zgody.
amm
Stażysta
Posty: 152
Od: 13 mar 2017, 20:26
Mazowsze

Napisano: 01 gru 2017, 14:38

Ale informujecie na piśmie stronę , że ma potracenie z bieżącej wypłaty?
kasia1990
Stażysta
Posty: 123
Od: 16 mar 2017, 10:24

Napisano: 01 gru 2017, 15:33

W decyzji :)
Mogę się mylić, możesz mieć rację ;)
Paragraf
Awatar użytkownika
Referent
Posty: 408
Od: 24 mar 2017, 7:54

Napisano: 01 gru 2017, 16:01

Ja też informuję w decyzji.
amm
Stażysta
Posty: 152
Od: 13 mar 2017, 20:26
Mazowsze

Napisano: 01 gru 2017, 16:51

kasia1990 pisze:Ale informujecie na piśmie stronę , że ma potracenie z bieżącej wypłaty?

A jeżeli bieżące wypłaty są na kolejne dziecko a nienależnie pobrane miała na pierwsze
Avidrock
Stażysta
Posty: 62
Od: 11 maja 2017, 7:48

Napisano: 01 gru 2017, 18:53

witam, również chcę potrącać nienależnie pobrane z wypłat bieżących. Ale co w przypadku, gdy we wrześniu 2018 roku nie uda się spłacić całości? do zwrotu 8 tys.+odsetki. co robię dalej ? informuję może stronę w decyzji, że w momencie gdy brak jest możliwości potrącenia św.nien.pobr. z wypłat bierzących strona zobowiązana jest do zwrotu pozostałej kwoty wraz z odsetkmi? jeżeli ktoś wie lub już robił takie potrącenia to bardzo proszę o pokierowanie co, jak i kiedy.
qazwsx
Praktykant
Posty: 36
Od: 14 mar 2017, 14:08

Napisano: 01 gru 2017, 19:50

Avidrock pisze:
kasia1990 pisze:Ale informujecie na piśmie stronę , że ma potracenie z bieżącej wypłaty?

A jeżeli bieżące wypłaty są na kolejne dziecko a nienależnie pobrane miała na pierwsze

A jakie to ma znaczenie? Potrącasz i tyle, dobrze, że masz z czego.
amm
Stażysta
Posty: 152
Od: 13 mar 2017, 20:26
Mazowsze

Napisano: 12 sty 2018, 9:11

A co robić w przypadku gdy osoba ma potrącane z bieżącej wypłaty a to jest za 2017 rok to te potracenie oddaje??I jak odsetki liczyć w takim przypadku bo w programie tylko ma potracenie ustawione.
kasia1990
Stażysta
Posty: 123
Od: 16 mar 2017, 10:24

Napisano: 12 sty 2018, 10:50

:?: :?: :?:
kasia1990
Stażysta
Posty: 123
Od: 16 mar 2017, 10:24


  
Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]




NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]