1,5 % na obsługę 500+ - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 29 sty 2016, 10:36

Ze strony mRpips

500 plus bez zmian przyjęte przez Komitet Stały Rady Ministrów

- Samorządy otrzymają na realizowanie tego zadania zleconego niezłe, w mojej ocenie, finansowanie, prowizję 2 proc w pierwszym roku funkcjonowania programu, kiedy pracy będzie najwięcej i 1,5 proc. w roku przyszłym i latach następnych – stwierdziła minister Rafalska. – Dziś przyjęliśmy postulat samorządów, aby w tydzień po przyjęciu ustawy mogły występować o środki na zorganizowanie wypłat. Trzymiesięczne vacatio legis wydaje mi się nieuzasadnione.

Jeśli ustawa zostanie przyjęta w lutym, marzec będzie na vacatio legis, a wypłaty będą mogły być realizowane od drugiego kwartału.

https://www.mpips.gov.pl/aktualnosci-wsz ... strow.html

ni ch... dobra zmiana; czy podczas konsultacji widzieliście jakieś 1,5%; cały czas mowa była o 2%, a kłamczuchy mówią że " 500 plus bez zmian przyjęte przez Komitet Stały Rady Ministrów"
wódko daj żyć

Napisano: 29 sty 2016, 10:39

skończy się na 30 zł.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 29 sty 2016, 10:42

30zł fizycznie nie wystarczy na realizację. Może się skończyć na 1% - ale też nie wiem czy wystarczy.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 29 sty 2016, 10:43

a kogo to obchodzi?
Samorząd dołoży
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 29 sty 2016, 10:49

Elmer pisze:Samorząd dołoży
:lol: :lol: :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 29 sty 2016, 11:02

Niech mi dadzą moje 500 zł i reszta ch..j mnie obchodzi. Jeżeli nic nie chlapną za 500+ do pensji, a nic nie zrobią ze świadczeniami i funduszem, to rozważę rzucenie tego bajzlu i strefę półszarą. Tyle samo pensji co dziś i 1000 zł dokładu. Da się żyć. Jeżeli mi wyliczyli emeryturę w wieku 67 lat na poziomie 850-900 zł to wolę jej nie dożyć i służb mundurowych nie dotować, niż na starość ma w domu opieki pastwić się nade mną Ukrainka, czy jakaś mniejszość pastowana.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 29 sty 2016, 11:24

.... aby w tydzień po przyjęciu ustawy mogły występować o środki na zorganizowanie wypłat...
na zorganizowanie wypłat ?
czyli kasa na wdrożenie ?
a ktoś coś wie ? czy dadzą kasę na zorganizowanie miejsc pracy ?
gasiak

Napisano: 29 sty 2016, 11:28

:P :D :P :D :P :mrgreen:
Tom. pisze:
Elmer pisze:Samorząd dołoży
:lol: :lol: :lol:
już dołozy....przeciez w ops nic sie nie realizjue, my nie mamy tu nic do roboty to co tu realizowac :mrgreen: taka krąży u mnie powszechna opinia
mok

Napisano: 29 sty 2016, 11:39

ja jestem w gops
i gopsiary :D to mają roboty zawsze tyle, że szok
ja sama na Śr i Fa to może mam wrzesień - listopad a potem to siedzę i opalam się :D zawsze tak się śmieje
gasiak

Napisano: 01 lut 2016, 9:15

west pisze:Niech mi dadzą moje 500 zł i reszta ch..j mnie obchodzi. Jeżeli nic nie chlapną za 500+ do pensji, a nic nie zrobią ze świadczeniami i funduszem, to rozważę rzucenie tego bajzlu i strefę półszarą. Tyle samo pensji co dziś i 1000 zł dokładu. Da się żyć. Jeżeli mi wyliczyli emeryturę w wieku 67 lat na poziomie 850-900 zł to wolę jej nie dożyć i służb mundurowych nie dotować, niż na starość ma w domu opieki pastwić się nade mną Ukrainka, czy jakaś mniejszość pastowana.
Drogi west ja już postanowiłem jakiś czas temu, jeżeli chcą mi dać obsługę 500+ to żądam także 500 zł podwyżki "na rękę" w przeciwnym razie nie zgadzam się na dodanie obowiązku 500+ w porozumieniu stron i obojętne mi9 to czy mnie zwolnią czy nie. Ale w obu przypadkach i tak uciekać z OPSu będę. Nie opłaca się tu pracować a szczególnie na wsi.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem