ja dodatek specjalny wypłacałam 2 osobom przez 6 miesięcy posd rząd tj. od 01-06/2013 i wliczam go do 13. Natomiast nie wiem, czy odliczać pracownikom socjalnym wynagrodzenie za te dni, gdy były na urlopie dodatkowym dla pracowników socjalnych.
do xxx:
Ja wliczam do 13-tki. Traktuję urlop dla pracowm.socjalnych jako zwykły wypoczynkowy (pracownicy socjalni mają tylko inny wymiar urlopu wypoczynkowego).
do v:
Ja bym obliczyła tak: 1780 : (184-40) = 12,36;
12,36 x 8 = 98,88 - tyle do odliczenia za dzień na dziecko, oczywiście przy założeniu, że każdy dzień pracy u Ciebie to 8 godzin, opieka płacona z ZUS - te 5 dni - to dni robocze, a te 1780 to wynagrodzenie zasadnicze.
do Ani czyli biorę kwotę całą tj. 1980 a nie to co otrzymała w związku z tym że była dodatkowo na zwolnieniu lekarskim- 1780? W ubiegłym roku tak zrobiłam ale teraz miałam wątpliwości. dzięki
ja biorę całą kwotę czyli w tym przypadku 1980 zł.
bo kwota 1780 to jest wynagrodzenie pomnieszone o chorobowe, a teraz musimy pomniejszyc jeszcze o dzień opieki KP wiec wiliczmy ten dzień z calego wynagrodzenia
Ale chodzi mi o przeliczenie, gdy w danym m-cu jest choroba i np. dzień z art.188 kp (który należy odjąć z podstawy 13-tki).
Ja biorę faktycznie otrzymane wynagrodzenie za pracę (a więc te z umowy pomniejszone o chorobę) i dzielę przez liczbę godzin faktycznie przepracowanych. Następnie mnożę tak otrzymaną stawkę za godzinę przez liczbę godzin z art.188 kp i wynik odejmuję od podstawy 13-tki.