2023 rok - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 26 paź 2022, 8:25

Dzień dobry.

Kupujecie licencje na SW na nowy rok?
500+ nie kończy się 31 grudnia. Dalej mogą być koordynacje i inne sprawy. Zbiory centralne do wysłania, sprawozdania miesięczne. Ministerstwo mi przepisało artykuł, że 500+ będziemy płacić z dotacji na rodzinne. To wiem.
Ale skąd kasa na licencje? Jak to zadanie zlecone.
krych17
Praktykant
Od: 25 kwie 2016, 13:33
Zajmuję się:

Napisano: 27 paź 2022, 20:49

Witam.
Podłączam się pod temat... Też się zastanawiam nad programem... czytałam w Ustawie ŚW
art 24 pkt 2:
"2. Od dnia 1 stycznia 2023 r. realizacja świadczenia wychowawczego, w tym wypłata świadczenia wychowawczego, przez wójtów, burmistrzów, prezydentów miast jest realizowana ze środków finansowych pochodzących z dotacji na świadczenia rodzinne. Koszty obsługi świadczenia wychowawczego wynoszą 3% środków finansowych wykorzystanych na wypłatę świadczenia wychowawczego, pochodzących z otrzymanej dotacji, nie mniej jednak niż 2000,00 zł, a w przypadku gdy iloczyn liczby wydanych rozstrzygnięć w sprawie świadczenia wychowawczego i kwoty 30,00 zł przekracza kwotę 2000,00 zł, koszty obsługi świadczenia wychowawczego wynoszą 30,00 zł od wydanego rozstrzygnięcia w sprawie świadczenia wychowawczego."

A co jeśli nie będzie rozstrzygnięcia, a my chyba program musimy kupić ...
drAgA
Praktykant
Od: 18 lis 2017, 22:34
Zajmuję się: księgowość, wynagroszenia

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem