29 dni w lutym
29 dni w lutym
Mój system płacowy \"nie patrzy\" że luty ma 29 dni i przelicza zwolnienia lekarskie na 30 dni . Pracownikowi który jest całe 29 dni w lutym na zwolnieniu lekarskim wyliczył wynagrodzenie za 1 dzień .Co Wy robicie z tym fantem?
Re: 29 dni w lutym
Pewnie ,że 28 dni .Co mam zrobić ? a może wprowadzić składnik na minus ? Proszę o pomoc.

system liczy żle bo jeżeli pracownik będzie dalej na zwolnieniu to w tym wypadku będzie oznaczało, że była przerwa w zwolnieniu / 1 dzień pracy/.
Gdyby w m-cu lutym chociaż 1 dzień pracował to wtedy dzieli się przez 30 ale kiedy jest cały m-c luty na zwolnieniu to nie ma płacone za czas pracy
Gdyby w m-cu lutym chociaż 1 dzień pracował to wtedy dzieli się przez 30 ale kiedy jest cały m-c luty na zwolnieniu to nie ma płacone za czas pracy
Owszem nie ma płacone za czas pracy, ale nienależne jest całe wynagrodzenie pracownika (bez stażowego), tak jakby to był m-c mający 30 czy 31 dni
Mam pytanie do Oli II czy przy zasiłku rodzicielskim również jest prawidłowo liczone (wynagrodzenie sałe) dzielone na 30 dni i mnożone przez 28 dni chodzi o miesiąc luty
Pracuję na groszku i tam jest opcja nienależne, wiec to jest całe miesięczne wynagrodzenie bez stażowego. Co do pytania ani to jeśli dzielimy przez 30 to mnożymy przez 30 ( w przypadku m-c II). Może się mylę.
Oprócz 29 dni w lutym - Księgowość przeczytaj również:
wydatki strukturalne
psycholog w OPS
iwcia
Sprawozdanie do ZUS emeryci, renciści
bilans 2013
sprawozdanie roczne z zamówień publicznych
RZiS i Rb-27s
informacja roczna
pieniądze za wydane decyzje prawa do świadczeń zdrowotnych
RACHUNEK ZYSKÓW I STRAT
zapłata za DPS