Zwracam się z pytaniem czy może wie ktoś jak ustosunkowuje się SKO w Katowicach do postanowień WSA w Gliwicach odnośnie dochodu uprawniającego do podwyższonej zaliczki alimentacyjnej.Orzeczenia jasno precyzują ,że dochód powinien być stosowany w przeliczeniu na osobę,a nie na rodzinę.Na stronach NSA w bazie orzeczeń znajdują się takie orzeczenia jednak wiele z nich zapadło w m-cu pażdzierniku 2008 r i do dnia dzisiejszego nie są prawomocne.Z góry dziękuje za informację.
otrzymuje juz wyoki po koleji z ostatnich 3 latz sadu admin. wgliwicach wyrok brzmi - na osobe w rodzinie i nakaz ponownego przeliczenia przaz kolegium odwolawcze
wydaje mi siw ze TK orzekl juz w tej kwesti ze na osobe . to co? beda drugi raz skladac skargrge? sko jest najgorsze dla klientow z calej polski . jak powiedzialem w sadzie w gliwicach OTYM to nawet sedziowie sie z nich smiali . ja czekam tez na orzeczenie z TK w sprawie utraconego dochodu bo oczywiscie sko w katowicach bylo ,,na nie\'\'. jak wygram to napewno oprocz odsetek bede sie domagal odszkodowania za straty miedzy innym moralne.
co do tej konkretnej sprawy to nie bylo wyroku TK nie ma tez zadnego w sprawie dochodu uzyskanego ani utracone ale odnosnie tego byc moze jakis sie kiedy ukaze
nie jest tak jak piszesz. owszem odsetki nie przysluguja ,,z urzedu\'\' . wiec trzeba zlozyc pozew w sadzie, trudno zyjemy w ,,panstwie BEZPRAWIA\'\'. ja napewno tak zrobie, jestem zwolniona od kosztow sadowych wiec nic nie trace. Madzia jestes pewna ze nie bylo,