291,50 - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 12 sty 2009, 14:52

Zwracam się z pytaniem czy może wie ktoś jak ustosunkowuje się SKO w Katowicach do postanowień WSA w Gliwicach odnośnie dochodu uprawniającego do podwyższonej zaliczki alimentacyjnej.Orzeczenia jasno precyzują ,że dochód powinien być stosowany w przeliczeniu na osobę,a nie na rodzinę.Na stronach NSA w bazie orzeczeń znajdują się takie orzeczenia jednak wiele z nich zapadło w m-cu pażdzierniku 2008 r i do dnia dzisiejszego nie są prawomocne.Z góry dziękuje za informację.
~Beata

Napisano: 26 sty 2009, 19:55

SKO Kraków samo poprawiło swoja decyzje w takiej sprawie i przyznało się do pomyLki - to dochód na osobę a nie rodzinę
~Alicja 2

Napisano: 26 sty 2009, 22:26

otrzymuje juz wyoki po koleji z ostatnich 3 latz sadu admin. wgliwicach wyrok brzmi - na osobe w rodzinie i nakaz ponownego przeliczenia przaz kolegium odwolawcze
~ewa

Napisano: 05 lut 2009, 20:36

Czy wiecie może czy SKO w Katowicach składa skarge kasacyjną na te orzeczenia????
~beata

Napisano: 08 lut 2009, 11:01

wydaje mi siw ze TK orzekl juz w tej kwesti ze na osobe . to co? beda drugi raz skladac skargrge? sko jest najgorsze dla klientow z calej polski . jak powiedzialem w sadzie w gliwicach OTYM to nawet sedziowie sie z nich smiali . ja czekam tez na orzeczenie z TK w sprawie utraconego dochodu bo oczywiscie sko w katowicach bylo ,,na nie\'\'. jak wygram to napewno oprocz odsetek bede sie domagal odszkodowania za straty miedzy innym moralne.
~olaf

Napisano: 08 lut 2009, 12:29

co do tej konkretnej sprawy to nie bylo wyroku TK nie ma tez zadnego w sprawie dochodu uzyskanego ani utracone ale odnosnie tego byc moze jakis sie kiedy ukaze
~Madzia

Napisano: 08 lut 2009, 13:13

hehehehe nawet jak się wygrywa takie sprawy to i tak nie przysługują tutaj odsetki, to prawo działa tylko w jedną sprawę
~EWA

Napisano: 08 lut 2009, 16:47

nie jest tak jak piszesz. owszem odsetki nie przysluguja ,,z urzedu\'\' . wiec trzeba zlozyc pozew w sadzie, trudno zyjemy w ,,panstwie BEZPRAWIA\'\'. ja napewno tak zrobie, jestem zwolniona od kosztow sadowych wiec nic nie trace. Madzia jestes pewna ze nie bylo,
~ola

Napisano: 08 lut 2009, 19:24

tak jestem pewna mogly byc wyroki sadow ale nie TK
~Madzia

Napisano: 15 lut 2009, 0:15

logiczne że 291,50 na osobę w rodzinie - dochód 291,50 na rodzinę to błąd w ustawie wyjaśniany setki razy
~irena

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x