3/4 etat - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 09 sty 2014, 16:01

pracownica jest do nadal zatrudniona na cały etat w zakładzie pracy X na czas nieokreślony.

. teraz zakład pracy X zmniejszył jej etat i ma 3/4 etatu a na resztę udzielił wychowawczego. Czy robimy utratę i nie doliczamy dochodu z 3/4 etetu?
~magdalena

Napisano: 09 sty 2014, 18:23

bzdura. co ta bezmyślny pracodawca! to jest niezgodne z przepisami!
~madzia

Napisano: 13 sty 2014, 17:34

zmniejszenie lub zwiększenie etatu nie jest uzyskiem ani utratą- przy założeniu, że to ten sam pracodawca oczywiście
~GPS

Napisano: 13 sty 2014, 21:12

~GPS nie rozumiesz problemu.
~madzia

Napisano: 14 sty 2014, 12:47

madzia wiem , ze tak nie można ale jak pracodawca wystawia zaświadczenie o udzieleniu urlopu to ja nie wnikam czy on to dobrze robi on bierze za to odpwoeidzialnośc .
~Dorcia

Napisano: 14 sty 2014, 15:58

obyś się nie zdziwiła
~madzia

Napisano: 17 sty 2014, 10:15

jeżeli pracuje nadal na 3/4 etatu to bym jej nie przyznała dodatku
~marta

Napisano: 17 sty 2014, 11:11

Oczywiście. Przyjmuje się, że max 1/2 etatu pozwala równocześnie być na urlopie wychow. 3/4 to prawie cały etat więc jak ona zajmuje się dzieckiem
~ja

Napisano: 18 sty 2014, 13:41

ja tez bym nie przyznała dodatku jeśli pracuje na 3/4 etatu - no chyba ,ze pracuje w domu tylko tu raczej chodziło czy pracodawca tak może zrobić
~dorcia

Napisano: 21 sty 2014, 14:13

~magdalena przede wszystkim pracodawca jak zmniejsza wymiar zatrudnienia to nie może udzielić UW

Art. 186 (z 7).
§ 1. Pracownik uprawniony do urlopu wychowawczego może złożyć pracodawcy pisemny wniosek o obniżenie jego wymiaru czasu pracy do wymiaru nie niższego niż połowa pełnego wymiaru czasu pracy w okresie, w którym MÓGŁBY korzystać z takiego urlopu. Pracodawca jest obowiązany uwzględnić wniosek pracownika.

czyli nie idę na UW w czasie, w którym bym mogła pracuje ale w mniejszym wymiarze czasu pracy

jak chcę pracować na UW i to u tego samego pracodawcy to pracodawca udzieli mi na mój pisemny wniosek UW ponadto zawiera ze mną nową umowę o pracę

to co zrobił ten \"pracodawca\" jest niezgodne z przepisami prawa
~madzia

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x