3 dziecko samotne wychowanie pomocy!!!

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
~anilak

Re: 3 dziecko samotne wychowanie pomocy!!!

Post autor: ~anilak »

no tak, ale dodatku nie dostała na wszystkie dzieci :D
pokręcone, wiem :)
prawda jest taka, że spełnia wszystkie przesłanki do przyznania tego dodatku - jest osoba samotnie wychowującą dziecko w myśl przepisów ustawy o świadczeniach rodzinnych i spełnia kryterium dochodowe.
Ja nie umiałabym napisać uzasadnienia do takiej decyzji odmownej.
~Milena

Post autor: ~Milena »

źle zrobiłam że nie spojrzałam na ustawę i tą kwotę i fakt że ona już dwójkę ma samotnie wych bo wtedy po prostu by mi tego dodatku nie zaznaczała a tak po prostu wykreślimy i pani się podpiszę i już. Jestem tu jeszcze świeża i każda nowa sprawa to dla mnie zagwostka
~anilak

jak pisałąm wyżej - zrobiłabym coś takiego (tak na szybko):
zmianiam decyzję nr z dnia w części dotyczącej dod. z tyt. sam. wych dziecka w ten sposób, że przyznaję dod... na dzieci - ..1.., ..2.., ..3.. - w łącznej wysokości 340,00 zł miesięcznie
~Milena

ale zanim wszczęcie zanim zmiana to do wypłaty się nie zmieścimy z terminami :/ jeszcze skonsultuje to z dziewczynami u mnie (myślałam że tu się coś dowiem co mnie utwierdzi w moim zdaniu). Myślę że dla pani nie będzie różnicy czy dostanie 340 na wszystkie dzieci czy 340 na 2. Kasa się będzie zgadzać.
~anilak

też tak myślę :)
czy to na podstawie starej decyzji czy nowej wyjdzie ta sama kwota więc spokojnie możesz wypłacić
~Milena

no czyli pani mi się podpiszę przy wykreśleniu tego dodatku i tyle i tak będzie przychodziła za 2 tyg bo ma na becik złożyć (dopiero pesel będzie)
~ja

Post autor: ~ja »

a ojciec tego 1 dziecka jest podany w składzie rodziny czy są alimenty ?
bo jak jest w składzie rodziny to zgodnie z art. 3 ust 17a nie jest osobą samotna
~Milena

są zasądzone alimenty
ODPOWIEDZ