30% iloczynu limitu i średniuej ceny (CHEOPS) - Dodatek energetyczny

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 06 lip 2015, 9:06

Dzień dobry.
Zauważyliśmy u siebie, że w programie CHEOPS osobom z gospodarstw 2 - 4 osobowych jeżeli korzystały z dodatku energetycznego od początku roku program w harmonogramie wypłat nalicza za grudzień 2015 r. wysokość DE na poziomie 13,88 zł. W gospodarstwach jednoosobowych też nie jest to kwota z obwieszczenia ministra tylko przelicza to do wysokości nie większej niż 30% w/w. Proszę o informacje jak robicie u siebie. Czy zmieniacie ręcznie wysokość DE za grudzień czy pozostawiacie tak jak liczy program. Czy ten zapis w ustawie nie jest wyznacznikiem dla ministra, a my powinniśmy przyznawać zgodnie z obwieszczeniem 15,44, czy 11.09. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. LECH
LECH

Napisano: 06 lip 2015, 11:59

Ja już temat przerabiałam z Inforem i UW . Z Infora napisali mi skąd się wzięła kwota 13,88 i spoko. Potem innej osobie program policzył mi DE od VII do XII (tak przyznany DM) w kwocie ok 12 zł na XI a na grudzień O,00 . Kwoty w każdym przypadku zmianiłam ręcznie (tego przypadku z inforem nie wyjaśniłam) . Dzwoniłam do naszego Urzędu Wojewodzkiego i powiedziano mi ze skoro jest obwieszczenie ministra co do kwot to jest to dla mnie święty dokument i kwoty przyznaję takie jak w tym dokumencie.
A tak patrząc na logike. Mając cene za 1 kwh i ten zapis o limitach moglibyśmy sami obliczac sobie DE a jednak minister wydaje obwieszczenie co do kwot. Skoro Infor sam sobie oblicza kwotę to po co to obwieszczenie . Niech mi ktoś odpowie ?
eska 1

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x