30 zł od decyzji - świadczenia rodzicielskie - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 4    [ Posty: 34 ]

Napisano: 10 lip 2015, 9:20

To że dotacja się zwiększy nie oznacza, że przełożeni wam kasą podsypią. Jak kierownica zobaczyłaby parę wolnych tysiaków, to może "bardziej zasłużonego" i oddanego firmie by dowartościowała?
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 10 lip 2015, 9:22

west pisze:To że dotacja się zwiększy nie oznacza, że przełożeni wam kasą podsypią. Jak kierownica zobaczyłaby parę wolnych tysiaków, to może "bardziej zasłużonego" i oddanego firmie by dowartościowała?
to napewno, przecież my to mamy albo "łatwe" przypadki albo mało pracy, ona to się biedna narobi
nela81

Napisano: 10 lip 2015, 9:24

Jak w każdej firmie są bardziej zasłużeni i mniej. Jeden ryje stale cały rok i nikt jego pracy nie widzi, drugi cały rok się obija a jak robota mu się jakaś trafi to pobiega, pobłyszczy, pogada, zostanie z tydzień po godzinach i już kasa leci.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 10 lip 2015, 9:25

Życie.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 10 lip 2015, 9:43

U mnie to już nie chodzi o podwyżki. O tym mogę zapomnieć

Prawdopodobnie zostanie zwolniony jeden pracownik, bo gmina już nie będzie dopłacać do świadczeń.
Zwolnią pracownika i dowalą dodatkową robotę.
Poczytajcie tą ustawę. Zapowiada się niezłe rycie.
robo

Napisano: 10 lip 2015, 10:56

west pisze:To że dotacja się zwiększy nie oznacza, że przełożeni wam kasą podsypią.
Jak będzie większa to ja już się jakoś wykłucę ;) Gorzej, że mimo tych wszystkich bajeranckich zmian ad maiorem dei gloriam, wygląda na to, że dotacja na obsługę nam spadnie.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 10 lip 2015, 11:15

u nas tez jeden pracownik został przesunięty do pomocy społecznej. Bo tam jest 8 pracowników i sie bidulki nie wyrabiają. Oczywiście nadal wykazujemy go w sprawozdaniach ze świadczeń. Jak mówiłam kierownikowi co sie szykuje od stycznia, to on spokojnie to tylko tak groźnie wyglada i straszą ale ile to będzie decyzji może z 40 Masakra....
patka

Napisano: 10 lip 2015, 12:20

Iks pisze:
west pisze:To że dotacja się zwiększy nie oznacza, że przełożeni wam kasą podsypią.
Jak będzie większa to ja już się jakoś wykłucę ;) Gorzej, że mimo tych wszystkich bajeranckich zmian ad maiorem dei gloriam, wygląda na to, że dotacja na obsługę nam spadnie.
Nie przesadzaj iks. Wyższe kryterium i wyższe świadczenia, podwyżka SP. Dotacja w liczbach bezwzględnych będzie bez wątpienia wyższa. Liczę że dużo wyższa. Większym problemem jest nakład pracy. Dzięki "złotówce za złotówkę" liczba osób uprawnionych do zasiłku rodzinnego może się i podwoić, ale jeśli będą przeważać świadczenia w kwocie ok. 25-50 zł miesięcznie, to dotacja na koszty obsługi nie wzrośnie zanadto. Do tego rodzicielskie z 30 zł od decyzji i może być ciężko.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 10 lip 2015, 12:28

Z powodu "złotówki za złotówkę" nie wzrośnie liczba świadczeniobiorców. Połowa odpadnie z tych co się łapali o warunkowe przekroczenie o 77, a w ich miejsce wejdą nowi, którzy dostaną "bon na flaszkę", a my zwrot kosztów butelki i korka. W porównaniu z warunkowym przekroczeniem będzie to spadek wydatków o połowę. Minimalna krajowa rośnie, dochód z pola rośnie, bezrobocie spada, ulgi na dzieci coraz wyższe i też na dochodach będzie je znać.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 10 lip 2015, 12:32

Te ustawy są na potrzeby PR i dobrze zostały policzone. Nawet PIS dobrze liczy - zabiera wszystko na pierwsze dziecko i likwiduje ulgę podatkową, żeby dać po 500 na drugie i kolejne. Bez wzrostu kosztów zmiana modelu-według mnie pozytywna.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Strona 2 z 4    [ Posty: 34 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x