oby oby
zmiany takie powinny być w sr 500 plus i fa
i myślę że problem w większej części z wynagrodzeniami by się rozwiązał
no tak już jest i oby z czasem to pracownicy rządowi czy samorządowi nie pracowali za najniższą kase i byli godnie wynagradzani ( bo jeszcze nie mogę wyjść z podziwu że ktoś w sr czy 500 plus za najniższą pracuje )MartaW pisze:Iks pisze:Tylko ten zapis w § 35 mnie zastanawia, bo wg niego 80% z tego MUSZĄ przeznaczyć na wynagrodzenia osób które to mają klepać. W sumie minsterstwo mając świadomość marności naszych pensji i obciążenia pracą w okresie od lipca do listopada każdego roku, jednocześnie ma dane na temat naszych wynagrodzeń, wie, że ośrodki zwracają dotację, wie o tym, że mało kto ma płacone za 500+, wie, że organy olewały prośby ministry o dodatki, podwyżki i wsparcie realizatorów 500+, wie też, że organy realizują usługi grupowe (już lada dzień!) za darmo, to może tym sposobem, chce wymusić W KOŃCU jakiś bonus dla nas, bo jak się wszyscy zwolnią i pójdą do biedronek albo lidli to 500+ padnie? No ale kurde, jakoś nie chce mi się wierzyć w taką wspaniałomyślność i rozsądek - obyśmy się miło zaskoczyli.
Ja czuję, że ta machina wkrótce pier... Wzrost płacy w sektorze prywatnym, gdzie już standardem jest że ktoś dostaje 3 brutto zł zasadniczej płacy, dodatkowe profity jak: darmowe grupowe ubezpieczenie, pakiety sportowe, pakiety medyczne, darmowe posiłki, służbowe telefony - sprawiają, że najbardziej wartościowi pracownicy rządowi i samorządowi po prostu zrezygnują z pracy dla państwa i dla idei.
To wy nie macie nawet 3000 brutto???MartaW pisze: Ja czuję, że ta machina wkrótce pier... Wzrost płacy w sektorze prywatnym, gdzie już standardem jest że ktoś dostaje 3 brutto zł zasadniczej płacy, dodatkowe profity jak: darmowe grupowe ubezpieczenie, pakiety sportowe, pakiety medyczne, darmowe posiłki, służbowe telefony - sprawiają, że najbardziej wartościowi pracownicy rządowi i samorządowi po prostu zrezygnują z pracy dla państwa i dla idei.
no mimo wszystko nie pracowałabym za 2200iwonaj@ pisze:ja nie mam FA , a na początku nie miałam nawet pełnego etatu...