400 czy 800 ?!? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 07 maja 2015, 10:02

Dzięki! Jeszcze ktoś?:-)
o p s i k

Napisano: 07 maja 2015, 10:36

a ja dostałam pismo z prokuratury w sprawie dodatku na bliznieta- miałam udostepnic info. czy wypłacamy taki dodatek podwójnie. Okazało sie ze prokurator generalny dobiera sie do ośrodków które wypłacaja podówjny dodatek.
mok

Napisano: 07 maja 2015, 10:41

mok pisze:a ja dostałam pismo z prokuratury w sprawie dodatku na bliznieta- miałam udostepnic info. czy wypłacamy taki dodatek podwójnie. Okazało sie ze prokurator generalny dobiera sie do ośrodków które wypłacaja podówjny dodatek.
Wydaje mi się, że jest dokładnie na odwrót.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2015, 10:43

Każdy dostał to pismo - to raz. Dwa - prokurator nie dobiera się w ogóle do ośrodków, tylko sprawdza czy uchwała NSA jest realizowana - jeśli mieli by się do kogoś dobierać, to do tych którzy NIE wypłacają podwójnie. Po trzecie - Jeśli ktoś ma dostać po dupie, pewnie będzie to ministerstwo.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2015, 10:50

Ja usłyszałam co innego w rozmowie telefonicznej z pracownikiem prokuratury. Zostali poinformowani dlaczego nasz osrodek nie przyznaje podwójnych dodatków- raz ze jedyna rodzina która ma bliznieta nie wnioskowała, a dwa, że uchwała z czerwca 2014 r. stawia sprawe jasno, przesłalismy im kopieuzasadnienia. Jak dla mnie podwójny dodatek sie nie należy. Ale zobaczymy jak to bedzie.
mok

Napisano: 07 maja 2015, 10:55

Ale co usłyszałaś? Bo z tego co piszesz nie wynika, że "dobierają się do ośrodków które przyznają podwójnie".
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2015, 11:10

xyz , jak zrobiłeś/łaś? Mam podobną sytuację ( termin inny ) ale u mnie tez minął na odwołanie od decyzji i nie wiem co zrobić :(
anka2

Napisano: 07 maja 2015, 12:51

Za kilka tygodni minie rok od uchwały NSA,a Wy dalej jak dzieci we mgle.
Skandalem jest nie przyznawanie dodatku na oboje dzieci,ale jak już tego nie robicie (bezprawnie)
to jeszcze większym skandalem jest to, że nie informujecie matek o uchwale NSA i możliwości odwołania.
Nie okradajcie tych dzieci z marnych 400zł,to są dzieci w większości urodzone przedwcześnie,wymagające długiej żmudnej i kosztownej rehabilitacji,nie pozbawiajcie ich szans powrotu do zdrowia,bo to jest OKROPNE!!!!!!!!!
Jeśli wydajecie decyzje przyznającą jeden dodatek sami,bez nacisku ze strony kierownika,to sami za to odpowiecie.Jeśli pod wpływem kierownika,czy tych bzdurnych pism z UW czy MP które też bezprawnie do Was wysyłano,to Ci którzy je do Was wysłali też za to odpowiedzą.Zresztą już sprytnie zacierają ślady,z obawy o konsekwencje.
Zapewniam Was że nie ustaniemy w dążeniu do tego,żeby KAŻDA,powtarzam KAŻDA osoba która w jakikolwiek sposób przyczyniła się do pozbawienia,tych dzieci tej marnej kwoty 400zł poniosła za to odpowiedzialność.
Mama

Napisano: 07 maja 2015, 12:55

Iks pisze:Każdy dostał to pismo - to raz. Dwa - prokurator nie dobiera się w ogóle do ośrodków, tylko sprawdza czy uchwała NSA jest realizowana - jeśli mieli by się do kogoś dobierać, to do tych którzy NIE wypłacają podwójnie. Po trzecie - Jeśli ktoś ma dostać po dupie, pewnie będzie to ministerstwo.
ja nie dostałam :D .. póki co :roll:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2015, 12:58

Mama pisze:Zapewniam Was że nie ustaniemy w dążeniu do tego,żeby KAŻDA,powtarzam KAŻDA osoba która w jakikolwiek sposób przyczyniła się do pozbawienia,tych dzieci tej marnej kwoty 400zł poniosła za to odpowiedzialność.
U hu hu! Znowu nasza wina...
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x