500+ a inni pracownicy - Świadczenia rodzinne

Strona 5 z 8    [ Posty: 71 ]

Napisano: 11 lut 2016, 22:24

No to graty :D ja powiedziałem, że chcę pińcet netto (jak wszyscy to wszyscy) i płatne nadgodziny - zobaczymy co z tego będzie.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2016, 9:47

heiland gratuluję :) ja jestem po wstępnych rozmowach. Konkretne kwoty nie padły ale trzymam się twardo i łatwo sie nie poddam :) a tak swoją drogą heiland i ewalu skąd jesteście i gdzie się szkolicie? Może podczepie się na "rzepa" na to świętowanie :roll: Jakąś flaszkę mogę zorganizować :twisted:
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 12 lut 2016, 10:09

heiland pisze:Ewalu u mnie tak samo, powiem CI, że nie zanosi się na zmiany.
P.S. tak, już przekazano mi, że mam podwyżkę 2 x pińcet brutto za pińcet plus :D
Nie wiem czy powinienem się cieszyć ale jak na razie się cieszę a uśmiech mi pewnie zejdzie z dniem 1 kwietnia :D
Sprzedałeś się za marne 1000 zł brutto. Taką kobyłę wziąłeś za taką marną kasę. Zaniżasz ceny na rynku, a potem płacz że wyzysk przez pracodawców.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2016, 10:11

ludek pisze:
heiland pisze:Ewalu u mnie tak samo, powiem CI, że nie zanosi się na zmiany.
P.S. tak, już przekazano mi, że mam podwyżkę 2 x pińcet brutto za pińcet plus :D
Nie wiem czy powinienem się cieszyć ale jak na razie się cieszę a uśmiech mi pewnie zejdzie z dniem 1 kwietnia :D
Sprzedałeś się za marne 1000 zł brutto. Taką kobyłę wziąłeś za taką marną kasę. Zaniżasz ceny na rynku, a potem płacz że wyzysk przez pracodawców.
ludek nie przesadzaj .. mówisz tak jakbyś nie wiedział jakie są realia w różnych ośrodkach .. jedni dostana 500 bruttu podwyżki inni 500 netto .. a inni jeszcze inaczej albo wcale ...
a u Ciebie jak ?????
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2016, 10:15

U mnie to wygląda tak, że ja nie zamierzam tego prowadzić, kierownik jest tego samego zdania, a wójt ma inne sprawy na głowie i nie zajmuje sie ta sprawą. Więc wszystko okaże sie pewnie w maju :lol:
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2016, 10:17

no to pogadamy w maju ;) ;) ;) .. ja też nie wiem czy to trafi do mnie .. wójt się waha :mrgreen:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2016, 14:22

A ja już wiem, że dorzucą mi 500+ do obowiązków, szef założył sobie, że przyjmie 2 osoby na 500+, ale od kwietnia ... ergo będę się bujać z tym bajzlem, a do pomocy będę miała dwie osoby zielone jak szczypiorek na wiosnę, na pytanie od kiedy będę miała podwyżkę za nowe obowiązki i jak zamierzają rozwiązać kwestię nadgodzin - cisza... oczy w słup i odpowiedź, że ja przecież z innego paragrafu finansowana jestem, a tych 3% to mało, nie starczy na nic i generalnie to kaplica .... coś czuję, że mój kręgosłup odmawia mi posłuszeństwa :roll:
Zołza

Napisano: 15 lut 2016, 14:32

Jak ci dorzucą do obowiązków, to chyba z tego samego paragrafu ci mogą dorzucić do pensji? Kuwa, ja tego nie rozumiem. Jak nie dają podwyżek, ale nie ma kasy to jeszcze to jakoś rozumiem, ale jak jest kasa, a nie dają podwyżek to tego już kuwa nie. To ma być jakaś kara? Wyzysk? Żart? Żeby pracownik nie miał za dobrze? Kuwa, czy te barany na stołkach nie rozumieją takiej podstawowej rzeczy, że lepiej wynagradzany pracownik jest wydajnieszy, bardziej zadowolony - po prostu lepszy. A jak tej kasy nie dadzą, to nawet super kreatywna księgowa nie wykorzysta całości, czyli będzie zwrot do wojewody. Lepiej oddać niż dać swoim? :shock:
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2016, 14:44

Zołza pisze:A ja już wiem, że dorzucą mi 500+ do obowiązków, szef założył sobie, że przyjmie 2 osoby na 500+, ale od kwietnia ... ergo będę się bujać z tym bajzlem, a do pomocy będę miała dwie osoby zielone jak szczypiorek na wiosnę, na pytanie od kiedy będę miała podwyżkę za nowe obowiązki i jak zamierzają rozwiązać kwestię nadgodzin - cisza... oczy w słup i odpowiedź, że ja przecież z innego paragrafu finansowana jestem, a tych 3% to mało, nie starczy na nic i generalnie to kaplica .... coś czuję, że mój kręgosłup odmawia mi posłuszeństwa :roll:
To niech Ci dadzą umowę "z innego paragrafu" wtedy nie będzie problemów z finansowaniem. Poza tym na dodatkowy zakres obowiązków musisz wyrazić zgodę - to się "niestety" nie mieści w kategorii "inne polecenia kierownika" :)
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2016, 14:45

Ja na razie siedzę cicho, bo nie mam o czym pisać w tym temacie na forum.
Po pierwszych rozmowach nastała cisza, która sugeruje, że kierownik chce nas zrobić w balona i wcisnąć nam to za free. O stażyście cicho sza, nie ma tematu.
Obudzą się z ręką w nocniku, jak 1 kwietnia nie będzie miał kto robić tego szamba.
Mówię Wam, zbieram się stąd i może być tak, że zmienię pracę, jak to się nie wyklaruje.
kawa i ciasto

Strona 5 z 8    [ Posty: 71 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x