500 na pierwsze dziecko obietnice - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 36    [ Posty: 357 ]

Napisano: 23 lut 2019, 20:08

W lipcu 500 na pierwsze dziecko bez dochodu tak obiecują
monis
Referent
Od: 04 maja 2016, 9:17
Zajmuję się:

Napisano: 23 lut 2019, 21:55

To jak trzysta, przyznać i zapomnieć, oby .. :D
renulka
Starszy referent
Od: 04 sie 2017, 8:28
Zajmuję się: św, fa, śr, zdo

Napisano: 23 lut 2019, 23:10

I powiedzmy, że przyznawać będziemy na rok to w 2020r wnioski można by było składać np IV,V,VI a potem czas na normalny urlop.
neska74
Praktykant
Od: 06 sty 2016, 13:24
Zajmuję się:

Napisano: 24 lut 2019, 9:04

Jak będzie na każde dziecko to weryfikacja nie będzie potrzebna, więc koszty obsługi dadzą pewnie 0,5% - no i tyle osób do obsługi też nie będzie potrzebne :lol: A nawet jak zostanie jakaś weryfikacja np. punkt odcięcia dla osób zarabiających więcej od średniej to przecież i tak nie przełoży się to na żadne podwyżki albo poprawę warunków zatrudnienia u nas. Obietnica oznacza, że w tym roku będziemy mieli - oprócz 300 - jeszcze 2 x więcej wniosków na 500+ i zapewnienia Ministry Rafalskiej na każdym kanale radia i telewizji, że pieniądze do rodzin wpłyną w terminie, a za tym pójdą apele do gmin, żeby wspomóc realizatorów i dołożyć starań żeby było terminowo, co oczywiście przez naszych przełożonych zostanie zinterpretowane jako zachęta do częstszego stosowania pałki (bo marchewka tradycyjnie zostanie dla tych którzy są bardziej godni jej otrzymania). Abandon ship, abandon ship.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 24 lut 2019, 10:47

renulka pisze:To jak trzysta, przyznać i zapomnieć, oby .. :D
Zapomnieć to będziemy mogli o urlopie, jak wypłata ruszy od lipca :(
Zuzika12
Referent
Od: 20 mar 2017, 9:50
Zajmuję się: SR,FA,ŚW,CP,DO,DW

Napisano: 24 lut 2019, 11:43

Zaraz się znacznie ,,Pani bo w telewizji powiedzieli, że na pierwsze też się należy" i najlepiej z szuflady od razu wyciągnąć i dać... Będzie wesoło
GOPS219
Praktykant
Od: 31 sty 2019, 11:50
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 24 lut 2019, 13:24

@Iks - Tylko czekać aż się komuś zaświeci lampka, że skoro każdy ma mieć po pincet to po co ZR i FA do 18 roku życia, dziecko przecież będzie miało za co żyć a kasa w budżecie zostanie ;)
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 24 lut 2019, 21:13

Nic gorszego dla mnie nie mogli wymyślić! :( Dla mnie to oznacza, że zostanę bezrobotny.
500+ bez dochodu oznacza o co najmniej 80% mniej roboty przy tym. U mnie przejmą to koleżanki od świadczeń rodzinnych i ja zostanę z niczym. Tym bardziej, że na pewno zmniejszą dotację na obsługę. Masakra!!! :cry:
irek6611
Praktykant
Od: 24 lut 2019, 21:03
Zajmuję się: ŚW, SR

Napisano: 25 lut 2019, 8:19

To by oznaczało, że Ministerstwo załatwiło "protest" w świadczeniach przez likwidację połowy stanowisk, a reszta już się nie będzie wychylać - mistrzostwo świata. :lol:
Korowiow pisze:ylko czekać aż się komuś zaświeci lampka, że skoro każdy ma mieć po pincet to po co ZR i FA do 18 roku życia, dziecko przecież będzie miało za co żyć a kasa w budżecie zostanie
To samo pomyślałem. Można skanibalizować zasiłek rodzinny z dodatkami, zostawiając tylko świadczenia opiekuńcze, rodzicielskie i becikowe. Z drugiej strony osoby z niskimi dochodami na tym stracą, bo już w tej chwili łapią się na świadczenie na pierwsze dziecko i na rodzinne, a tak zostałoby im samo 500. No i te dodatki w niektórych przypadkach też robiły różnicę. Ciekawa sprawa, chociaż dla nas to faktycznie oznacza ostateczne zamknięcie perspektyw na normalne zarobki - ja szukam pracy. :D

Co do FA to raczej zostanie, widziałem nawet jakiś projekt noweli KRiO w sumie rewolucyjny, bo zakładający automatyczne alimenty (z przelicznikami do wyliczenia kwoty) na dzieci w przypadku gdy nie ma innego orzeczenia zasądzającego alimenty. No i podniesiono kryterium od października.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 25 lut 2019, 8:37

Świetnie wymyślili, w jednym okresie będziemy mieć nawał wniosków z 500+ o 300+ a później bezrobocie, bo na pewno nie będzie stanowiska pracy jeśli nic nie trzeba w międzyczasie weryfikować tylko robić listy wypłat co miesiąc.
Poza tym zamiast dawać 500 na każde dziecko, powinni podwyższyć kryterium dochodowe np. do 1200 zł i do 1600 i wtedy dostaliby Ci co naprawdę potrzebują.
A tak są osoby które zarabiają miliony i biorą pięćsetkę bo im się należy. To jest chore, jak długo będą rozdawać nasze pieniądze bez jakiejkolwiek kontroli? Wybory idą to chcą przekupić, a otumaniony naród zagłosuje bo kasa im z nieba leci...
a my pracujemy za najniższe krajowe....
Anka25
Referent
Od: 29 mar 2017, 15:20
Zajmuję się: ŚW

Strona 1 z 36    [ Posty: 357 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem