500 plus a utrata dochodu na pierwsze dziecko

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
joanna33
Praktykant
Zajmuję się: sprzedaż
Kontakt:

500 plus a utrata dochodu na pierwsze dziecko

Post autor: joanna33 »

Moja sytuacja wygląda nastepująco, w marcu 2016 straciłam pracę, następnie byłam na zasiłku chorobowym 6 m-cy i potem 6 m-cy na zasiłku do bezrobotnych. Właśnie zakończyłam tzw. kuroniówkę. Moje pytanie brzmi: mam jedno dziecko, mąż pracuje chcę złożyć dokumenty na 500+ jaki dochód wskazać za utracony mam teraz (który)? I z jakiego roku dochód mój i męża wspólny wskazać czy tylko sam męża? kompletnie gubię się z tym 500 plusssssss……. ;p :o :o :o
kinior
Referent
Zajmuję się: kadry
Kontakt:

Re: 500 plus a utrata dochodu na pierwsze dziecko

Post autor: kinior »

brany będzie pod uwagę dochód męża z 2014 r o ile nie zmieniał zakładu pracy od 2014 roku, a Pani dochód będzie utracony - 0
*Ilona
Starszy referent
Zajmuję się: ŚR, FA i ...
Kontakt:

Post autor: *Ilona »

Jak wyżej
Awatar użytkownika
Minion
Starszy referent
Zajmuję się: SW
Kontakt:

Post autor: Minion »

joanna33 pisze:Moja sytuacja wygląda nastepująco, w marcu 2016 straciłam pracę, następnie byłam na zasiłku chorobowym 6 m-cy i potem 6 m-cy na zasiłku do bezrobotnych. Właśnie zakończyłam tzw. kuroniówkę. Moje pytanie brzmi: mam jedno dziecko, mąż pracuje chcę złożyć dokumenty na 500+ jaki dochód wskazać za utracony mam teraz (który)? I z jakiego roku dochód mój i męża wspólny wskazać czy tylko sam męża? kompletnie gubię się z tym 500 plusssssss……. ;p :o :o :o
Skoro Pani nie ma żadnego dochodu to bierzemy tylko dochód męża za 2014 roku (o ile nie zmieniał jej od 2014)
ODPOWIEDZ