Witam mam taki problem pobieram świadczenie rodzinne od maja 2016 roku do teraz ,zadzwonił do mnie urząd gminy i poprosił o zaświadczenie o zarobkach z czerwca 2015 i 2016 roku z czerwca ponieważ w maju 2016 r została zawarta umowa o pracę i tu się zgodzę bo czerwiec to był drugi przepracowany miesiąc od podpisania umowy o pracę ale od 2014 roku do 2016 roku do maja w tej samej firmie umowa była co miesiąc zlecenie lub o dzieło to dlaczego urząd gminy chcę zaświadczenie o zarobkach z czerwca 2015 skoro w tym roku umowa była odnawiana co miesiąc (zlecenie) i akurat w tym miesiącu czerwcu przekracza 800 zł na osobę i urząd karze zwracać mi pieniądze za cały poprzedni okres wypłacany 500+ czyli od maja 2016 do września 2017 8 tys złotych skoro inne miesiące nie przekraczały tej kwoty bardzo proszę o pomoc
Czyli jeśli dobrze rozumiem to pracujesz w tej samej firmie cały czas od 2014 r. tak? Z tym że w maju 2016 zmieniłeś formę zatrudnienia z um,. zlecenia na umowę o pracę tak?
Jeśli te umowy zlecenia trwające od 2014r. do maja 2016r. były zawierane na okresy nie dłuższe niż 3 miesiace to nie mam pojęcia po co im dochód za V/2015r. Do zbadania zasadności pobierania świadczenia (ewentualnie nienależnie pobranych świadczeń) w starym okresie zasiłkowym 2016/2017 potrzebują tylko dochód za VI/2016 z umowy o pracę.