a ja mam taką sprawę - działania w/c DA "nieaktywnych" - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 12 sty 2017, 9:59

chodzi mi o 2 sytuacje:
1/ wypłacaliśmy wcześniej FA, ale dzieci ukończyły 25 lat i koniec wypłat /2, 3 5 lat już nie płacimy/,
2/ przychodziły wnioski z innych gmin o przeprowadzanie wywiadów z dłużnikami, ale sytuacja tak jak wyżej, mam dłużników gdzie wnioski nie przychodzą już z 5 lat.

I co z tymi dłuznikami, mieszkają na terenie naszej gminy, czy podejmuję z nimi jakieś działania, wzywam na wywiady itp. co powinno się robić?
A czy w sprawozdaniach rzeczowo finansowych podaję tych dłużników w/w (jako mieszkający na terenie naszej gminy) ??
Avon

Napisano: 12 sty 2017, 11:55

proszę o odpowiedź
Avon

Napisano: 12 sty 2017, 12:54

podbijam

poradzcie cos doswiadczeni pracownicy

niektorzy otrzymuja bardzo zle prowadzone postepowanie w spadku i chca jakos to wyprostowac, ale bez pomocy (porady) jest ciezko
emipli

Napisano: 12 sty 2017, 13:10

nic nie robisz.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 12 sty 2017, 13:23

Zobacz treść art. 4 ust.1 i art. 3 ust. 5
nowap

Napisano: 12 sty 2017, 13:33

Elmerze a jeszcze to - takich dłużników mam sporo i jak ich podaje do sprawozdania rzecz. finansowego - ilość dłużników na terenie gminy - to np. wszystkich dłużników na terenie gminy mam 30 /razem z tymi co pisałam wyżej/ i wychodzi że działania prowadzę w/c tylko np. 10 /bo wypłacam z terenu gminy 5 rodzinom FA, z innych gmin np. 5 dostaje wniosków o przeprowadzenie działań/... wiesz o co kaman... Wychodzi z tego że nie podejmuje się w większości działań....
Avon

Napisano: 12 sty 2017, 13:36

nie masz wniosków to nie podejmujesz. Działasz zawsze na wniosek
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 12 sty 2017, 14:32

nawet jak poprzedniczka podjela dzialania i wezwala na wywiad a dluznik sie nie zglosil i mija pol roku - przychodze ja - nowy pracownik i nic z tym nie robie? pije kawe?
emipli

Napisano: 12 sty 2017, 15:58

to masz niezakończone postęowanie
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 12 sty 2017, 16:09

A ja uważam,że w sprawozdaniach te kwestie są ujęte zupełnie od czapy. Nikt nie wie o jakich dłużników chodzi autorowi. Jak ta kwestie traktować? po prostu trzeba sobie samemu obrać jakąś koncepcję i jej się trzymać. Bo jaki ten dłużnik to dłużnik? ;)
Malwa

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x