Chyba trzeba skret.yniec do cna zeby po każdej cudacznej decyzji sko czy wyroku wsa twierdzic, wbrew jednoznacznym przepisom, że ustawa nie obowiązuje tylko orzeczenia sko czy sądów.
Ty masz widze tendencje do tlumaczenia wszystkiego decyzjami sko i orzeczeniami sądów. Trudna dyskusja jak takie bz.dury wypisujesz. Widziałem, orzeczenie wsa w ktorym kazali dac mezatce dodatek na samotne wychowywania - co mamy teraz wszystkim mezatkom dawac ten dodatek? Widziałem orzeczenie wsa ze siostrzencowi na ciocie śp przysługuje - mamy teraz dawac sp w takich przypadkach? Widziałem orzeczenie wsa w ktorym kazali przyznac sp na osobe o umiarkowanym stopniu niepełnosprawności - tez mamy takim osobam teraz przyznawać sp? O setkach kompletnych b.zdur wypisywanych w decyzjach sko to juz nawet mi sie nie chce pisac.
Straszne to ministerstwo ze sie upiera i opiera na brzmieniu przepisów a nie jakichś orzeczeniach.
Ty naprawdę na głowę upadłeś wypisując te bz.dury.
Tobie sie chyba kraje pomyliły, Polska to nie USA ani Wielka Brytania gdzie obowiązuje prawo stanowione.
Czesto poprawiane komunikaty ministerstwa? Komunikat o rozpoczęciu roklu szkolnego? A niby w jakim zakresie była jakaś poprawka bo ponad 10 lat pracuje w śr i jakoś jej nie zauważyłem.
Co do mlonki sie zgodze - byłem raz i wiecej nie pojadę bo poziom wiedzy ma żenujący.