a mnie sie nie podoba - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 23 mar 2014, 0:31

A mnie się nie podobają żądania tych ludzi. Czy ktoś podrzucił im te dzieci. Chcieli przyjemności to teraz mają. A ta Pani co tak krzyczała, że 16 lat ma córkę i się nią opiekuje i ją dźwiga, jakoś na zmarnowaną nie wygląda i te pierścienie na palcach też za te dodatki? no to gratulować gospodarzenia się, niech zdradzi jak to robi. Jak im mało to niech ich drugie połowy idą do pracy- co wszystkie samotne? A w anglii i w innych krajach zachodnich wcale nie jest tak jak opowiada ta cała Iwona co to na fejsie pokazuje gdzie bywa na wczasach czy wycieczkach- też za te dodatki?
~ludwik

Napisano: 23 mar 2014, 0:54

ludwik to trzeba przeżyc, nie wypowiadaj się o tym, czego nie możesz pojąc .
~x

Napisano: 23 mar 2014, 1:51

dajmy więcej Panie będą miały na więcej wizyt w solarium i więcej wypasionych komórek.
Chory kraj. I całkowity brak zrozumienia problemu, brak rozwiązań systemowych a za to rozdawnictwo kasy.
~tak

Napisano: 23 mar 2014, 16:10

Współczuję tym dzieciom chorym i ich rodzicom. Do sejmu jednak raczej powinny udać się nie te spieczone na skwarkę w solarium, fikające nóżkami w panterkowych spodenkach. W naszym ops mam wiele matek opiekujących swoimi dziećmi - skromnych, mądrych nigdy z nimi nie ma problemu , nie wrzeszczą nie złorzeczą a wcale nie jest im lekko.
~Iwa

Napisano: 23 mar 2014, 21:17

otóż to, na macierzyństwo decydowałam się świadomie, mając już pewien dorobek zawodowy, dziecko \"stało\" się niepełnosprawne w wieku lat 7 (postępująca genetyczna choroba), pracowałam nadal, \"tatuś\" zdezerterował; w 2004 weszła ustawa o SR (wcześniej przez jakiś czas miałam już ustalone prawo do zasiłku stałego); zostałam zobligowana rozwieść się w ciągu roku (potem wycofano się z tego absurdalnego zapisu), w teorii mogłam zostać bez jakiejkolwiek pomocy, a już wówczas nie mogłam pracować, zgodziłam się na rozwód bez orzekania o winie (a zatem bez możliwości alimentów dla mnie); potem i tak straciłam ŚP (długa historia), teraz je pobieram, już niedługo, bo mam WYPRACOWANĄ emeryturę, której dostanę ok. 600 zł; jestem zadowolona z tego co mam i byłaby szczęśliwa dostając od maja ten 1.000,-
~też mama

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x