chyba bym się "po łokcie" urobiła ... mam osoby, które co miesiąc to nowe konto ... albo raz konto raz gotówka ...zazu pisze:tak u nas jest praktykowane, w dec przyznającej w postanowieniu jest sposób wypłaty, dlatego tez przy zmianie formy płatności robimy zmianę decyzji.
adresat wyprowadził się !!! co z ZR?
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: adresat wyprowadził się !!! co z ZR?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
mogę wywalić , ale na przyszłość w tym przypadku już za późno. Czyli jak to wezwanie jest nie odebrane, to lipa. A czy w związku z ty ,że ta dec. zm. jest nieodebrana, mogę nadal wypłacać jej w kasie?
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
de facto to jak decyzja nieodebrana to jej nie ma.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
ja jestem za wstrzymaniem wypłat; wezwanie to nie jest wszczęcie postępowania, że musi być doręczone. jak pieniadze nie bedą wpływały na konto to się ta pani zgłosi lub zadzwoni.
decyzja nieodebrana, ja wypłaciłabym dalej w kasie, pani nie odbiera i zwrot na konto, po trzech takich
sytuacjach wstrzymujesz wypłatę, ale jak znam życie kobitka się odezwie.
sytuacjach wstrzymujesz wypłatę, ale jak znam życie kobitka się odezwie.
hej, wracam do w/w sprawy, wstrzymałam tej pani świadczenia z rodzinnego i z fa, pani dzwoniła czemu nie ma przelewu, wszystko jej powiedziałam co i jak ze musi sie zgłosić i wyjasnić ze w zwiazku iz korespondencja do nas wróciła z adnotacja ze sie wyprowadziła powinna podać nowy adres i ewentualnie wtedy zobaczymy co i jak czy nadal jesteśmy organem właściwym jak nie to uchylenie. i ok ok powiedziała ze sie zgłosi, ale sie nie zgłosiła. 3 razy nie przyszła do kasy i ma wstrzymanie na dzien dzisiejszy.
teraz przychodzi i składa probe o wydanie zaświadczenia, adres inna gmina. co powinnam teraz zrobic?? (dodam iz nie jest to ugodowa osoba) ona powinna mi oświadczyć od kiedy gdzie mieszka?? amol tego teraz stara sie o świadczenia zagraniczne, wiec w zr powinnam jeszcze zapytać o koordynacje?? jeżeli mi cokolwiek oświadczy ;/ jakie jest najlepsze wyjście z sytuacji?? czy po prostu poczekać az minie okres świadczeniowy , zasiłkowy i kasa przepada .
teraz przychodzi i składa probe o wydanie zaświadczenia, adres inna gmina. co powinnam teraz zrobic?? (dodam iz nie jest to ugodowa osoba) ona powinna mi oświadczyć od kiedy gdzie mieszka?? amol tego teraz stara sie o świadczenia zagraniczne, wiec w zr powinnam jeszcze zapytać o koordynacje?? jeżeli mi cokolwiek oświadczy ;/ jakie jest najlepsze wyjście z sytuacji?? czy po prostu poczekać az minie okres świadczeniowy , zasiłkowy i kasa przepada .
jakbym miała robić zmiany za każdą zmianą formy płatności to nic innego pewnie bym nie robiła
my też nie robimy żadnych decyzji w takiej sprawie
my też nie robimy żadnych decyzji w takiej sprawie
asiak, dzięki za mądrości, ale o to nie pytałam
a tych decyzji sama sobie nie wymyśliłam, to już z reszta zamknięta sprawa bo nie będziemy juz ich wydawać . ale sprawa o która pytam ma juz dalsze poczynania i co w związku z tym ??

Oprócz adresat wyprowadził się !!! co z ZR? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
wykonalność decyzji SKO
należy sie rodzinne dzieck ur. 19.04.2014, zmarło 21.04.2014
ojciec dziecka w ZK a co z ZR
do Ewalu
rolnik
Skąd wiadomo, że od stycznia 2016 wysokość śp 1300 zł
dochód z tytułu zatrudnienia socjalnego
czy dobrze myślę
SZO na małżonka
jaka podstawa
ciąg dalszy - rolnicy
ŚP a marnotrawienie