Aktywny samorząd 2013r. - Stare tematy

Strona 3 z 5    [ Posty: 48 ]

Napisano: 06 lut 2013, 16:43

ja tez sama i jakąś niewielką nagrodę a robiłam prawie wszystko sama przy ponad 60 wnioskach , no nie mówiac o sowich starych zadaniach!!!! tez mmi sie plakac chce!!!!
~prp

Napisano: 06 lut 2013, 16:45

chore
~-000

Napisano: 06 lut 2013, 17:03

Chore bo sie na to godzicie i tyle. Ja nie pozowole tak siebie traktowac bo nie jestem zadnych niewolnikiem. Chca ealizowac program wiec niech najpierw powiedza ile zaplaca, a jak nie to niech szukaja innego glupca, bo tych nie brakuje niestety....
~KASib

Napisano: 06 lut 2013, 21:17

Szczerze powiedziawszy nie chcę kasy z tytułu AS i nie chcę babrać się w tym gów***
PFRON dołożył tyle, że jedna osoba nie da sobie rady, bo przecież ma inne obowiązki. W tym roku nikt za żadną cenę nie zmusi mnie do pracy przy AS.Trzeba opracować nowe procedury, umowy, wnioski...chory system!!!
~motylek

Napisano: 06 lut 2013, 22:08

Cieszę się że jest odzew co do oceny działań PFRON a właściwie spychoterapii (podrzucania innym) swoich obowiązków. Jak na ironię zamieścili na swojej stronie taki komunikat \"Osoby niepełnosprawne zainteresowane uczestnictwem w programie, w tym dotychczasowych uczestników programu „Student II” prosimy o wyrozumiałość i cierpliwość w oczekiwaniu na wyznaczenie terminu przyjmowania wniosków przez Realizatora programu\" (czytaj powiaty - PCPR). A ja pytam jakim prawem już zdecydował PFRON i sugeruje że będzie to powiat. A ja mówię wolnego Wielmożny PFRONie bo jeszcze powiaty nie podpisały umowy a umowa to wola 2 stron. Wiem że jeżeli będziemy dochodzić swego nagłośnicie jak zwykle że nie chcemy pomagać , że dobro niepełnosprawnych itd. POZOSTAJE TYLKO PYTANIE CZY TAK DZIAŁAĆ POWINNA INSTYTUCJA (ZACNA I JAKŻE ZASŁUŻONA) W PAŃSTWIE PRAWA???????????????
~janek

Napisano: 06 lut 2013, 23:15

Mam nadzieje, że dostaniemy jakieś wytyczne do wyliczania dofinansowania w Studencie, bo inaczej niewiadomo od czego zacząć
~Majka101

Napisano: 07 lut 2013, 9:25

A ja myślę ze sama formuła programu jest ciekawa, (pomoc w bardzo różnym zakresie) fajnie ze to w powiatach a nie w województwie, jest szansa ze więcej osób będzie korzystało, bo bliżej, łatwiej itd.

Mam tylko jedno zastrzeżenie: Jak robiły to oddziały, to mieli podane wszystko na tacy (przygotowane przez centralę w Warszawie), czyli,
- materiał informacyjny dla osób
- procedury realizacji programu
- wzór wniosku (+ oświadczenie)
- regulamin rozpatrywania wniosków
- tryb zawierania i rozliczania umów
- wzór umowy
- wzór ankiety ewaluacyjnej
i jeszcze mnóstwo dokumentów wewnętrznych regulujących proces udzielania dofinansowania
A powiatom zrzuca się to dając jedynie główne warunki programu.
Nie ma żadnego wsparcia merytorycznego z oddziału.

Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 07 lut 2013, 9:44

Kasiu, zajmowałaś się AS w ubiegłym roku?
~motylek

Napisano: 07 lut 2013, 9:56

Tak
Kasia
~Kasia
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 07 lut 2013, 10:09

do: Majka101
Wydaje mi się że już żadnych wytycznych innych nie będzie.
No chyba że w dokumencie: zasady dotyczące wyboru, dofinansowania i rozliczania wniosków w ramach AS - czyli załącznik do porozumienia coś się pokaże.

Do 28 lutego musimy określić zapotrzebowanie na środki, nie mam pojęcie jak się do tego zabrać.

I jeszcze takie pytanie:
DOFINANSOWANIE OBSZAR B zad. 1 - zakup sprzętu elektronicznego lub jego elementów oraz oprogramowania
Jak to rozumieć?
W tytule zadania jest: sprzęt elektroniczny lub jego elementy oraz oprogramowanie, nie ma nic o urządzeniach brajlowskich.
A zgodnie z definicją sprzętu brajlowskiego u.brajlowskie tam nie wchodzą.

SPRZĘT ELEKTRONICZNY LUB JEGO ELEMENTY LUB OPROGRAMOWANIE – należy przez to rozumieć elektroniczne urządzenia lub ich elementy i dedykowane dla nich oprogramowanie, umożliwiające ograniczanie skutków rodzaju i stopnia niepełnosprawności, z wyłączeniem urządzeń brajlowskich;
URZĄDZENIA BRAJLOWSKIE – należy przez to rozumieć elektroniczne urządzenia, zdolne tworzyć wypukłą formę informacji wyjściowej, możliwą do odczytania przy pomocy zmysłu dotyku;

Kasia
~Kasia
VIP
Zajmuję się:

Strona 3 z 5    [ Posty: 48 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x