Alimentacja u rodzeństwa do zasiłku stałego - POMOCY - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 25 maja 2015, 11:36

Witam serdecznie !!!
Proszę odpowiedzcie mi na pytanie czy wykonujecie wywiady alimentacyjne u rodzeństwa , gdy klient ubiega się o zasiłek stały. Ponadto czy są konieczne wywiady alimentacyjne u współmałżonków po rozwodzie. Proszę o odpowiedzi . Z góry dziękuję.
Jolka1

Napisano: 25 maja 2015, 12:15

ja od rozdzeństwa nie brałam, od rozwodników nie miałam takiej sytuacji, ale tez bym nie brała Rodzina juz nie są :) i jeśli sąd alimentów nie zasadził to chyba czysta sprawa. :)
juska

Napisano: 25 maja 2015, 13:05

nie robimy wywiadów u rodzeństwa tylko u rodziców i dzieci
Magda198126
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 16:03
Zajmuję się:

Napisano: 25 maja 2015, 13:36

art. 103
czytajcie ustawę!!!
oczywiście o pomocy społecznej (!)
wondawonda

Napisano: 25 maja 2015, 22:00

Dziękuję za odpowiedzi ☺ale przeprowadzajacy kontrolę zarzucają brak alimentacji u w/w osób opierając sie o przepisy kodeksu rodzinnego ☺
Jolka1

Napisano: 26 maja 2015, 9:15

Nie mamy obowiązku przeprowadzania alimentacji, a tym bardziej u rodziny w linii bocznej - mozemy, a nie musimy! Kontrolera do szkoły wysłać!
nikitaa

Napisano: 26 maja 2015, 13:41

nikitaa pisze:Nie mamy obowiązku przeprowadzania alimentacji, a tym bardziej u rodziny w linii bocznej - mozemy, a nie musimy! Kontrolera do szkoły wysłać!
To spróbuj to zrobić. Jesteśmy po kontroli, zalecenie, brak wywiadów alimentacyjnych . Wystąpiliśmy do Ministerstwa z zapytaniem.
socjal 123

Napisano: 26 maja 2015, 13:48

Mam prośbę :) jak będziecie mieć odpowiedź z Ministerstwa proszę dajcie znać na forum co robić faktycznie z tą alimentacją :)
Jolka1

Napisano: 26 maja 2015, 13:51

Zachodzi pytanie: co jest wazniejsze? Kodeks czy ustawa? przede wszystkim pracuję na ustawie, a Wy?
asia10

Napisano: 01 cze 2015, 9:57

Jestem w szoku :( co oni wymyślają z tą alimentacja; czy macie już odpowiedź z tego Ministerstwa bo Paniom kontrolującym w głowie się przewraca.
WiesiaM

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem