alimenty nie otrzymane

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Gość

alimenty nie otrzymane

Post autor: Gość »

wyrok zasądzony od 2013, nie placil dluznik. Do komornika wszczęto 2015 rok np listopad. Wiadomo ze nie otrzymala alimentów w 2014 roku ale jak mam miec na to dokument? Komornik mi nic nie da takiego?
Gość

Re: alimenty nie otrzymane

Post autor: Gość »

Gość pisze:wyrok zasądzony od 2013, nie placil dluznik. Do komornika wszczęto 2015 rok np listopad. Wiadomo ze nie otrzymala alimentów w 2014 roku ale jak mam miec na to dokument? Komornik mi nic nie da takiego?
Przecież komornik wydaje zaświadczenia o bezskuteczności egzekucji.
Co prawda w ustawie nie ma nic o konieczności przedłożenia takiego zaświadczenia. Po prostu na oświadczeniu o dochodach nieopodatkowanych nie wpisuje alimentów i chyba tyle.
renemay

Re: alimenty nie otrzymane

Post autor: renemay »

Jeśli jest wyrok to należy wykazać alimenty. Jeśli nie było egzekucji komorniczej w tym czasie, to niestety zasądzone alimenty zostaną wliczone do dochodu (wg szkolenia).
ODPOWIEDZ