Analogia - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 06 lut 2016, 12:15

Rzeczywistość sowiecka:

1. sowiecki cały czas twierdzą, że nie oddadzą wraku, bo śledztwo jeszcze nie zostało zakończone.

2. po powołaniu przez Macierewicza nowej Komisji ds. wyjaśnienia katastrofy smoleńskiej rzeczniczka MSZ Rosji publicznie poinformowała, że śledztwo zostało zakończone.

Tak więc, jak im pasuje: jest zakończone ale nie zakończone.

Rzeczywistość pewoska:

1. przyjęcie programu 500+ przez rząd PiS jest psuciem ekonomii, rujnowaniem budżetu i doprowadzi do katastrofy.

2. PiS dzieli dzieci dlatego PO chce aby 500 zł było wypłacane na każde dziecko.

Czy to nie są identyczne metody operacyjne? Nie sądzę aby politycy PO szkolili sowietów w metodach operacyjnych.
aleyaya

Napisano: 06 lut 2016, 20:59

to ty umiesz pisać?
ale myśli to z du.py a nie z głowy chyba że masz dwie du.py
do jajacznego

Napisano: 06 lut 2016, 21:08

Nie tylko umiem pisać ale znam znacznie więcej słów od ciebie. Twoje odwołania do "dupy" wiele nam mówią o twoim stanie psychicznym i chyba o preferencjach seksualnych, bo to jakaś mania, by w kółko odwoływać się do czterech liter. Ale czego można spodziewać się po lewaku? Twoje mądre inaczej koleżanki ze Szwecji obrońców gwałconych kobiet nazywają rasistami.
aleyaya

Napisano: 07 lut 2016, 18:50

aleyaya
proszę się zorientować na czym polega sekwencja zdarzeń, analogia myślowa, analogia postępowania- znaczenie tych pojęć. Przedstawione są dwie różne sytuacje- jedna to zdarzenie losowe o wymiarach katastrofy,- ( tragedia jako fakt ),druga to przykład programu rządowego, który w perspektywie (zdaniem frakcji politycznej)doprowadzić ma do katastrofy- (przenośnia) . Tu jest jest analogia? absolutnie,pan wybaczy, niefortunne porównanie raczej. Dobrze, dobrze..nie to miał pan na myśli..więc myślmy dalej, gdzie jest ta analogia ? w metodach operacyjnych? tutaj także nie ma analogii. Dwa różne konteksty. Przykro mi to tylko Twoja subiektywna interpretacja, nie można jej zatem uogólniać.
Anioł

Napisano: 07 lut 2016, 19:03

nie mam koleżanek w szwecji - du.pa mi się kojarzy wyłacznie z gó.wnem natomiast tobie zboczku widać zupełnie z czymś innym no ale takie pisuara prawo.
do jajecznego

Napisano: 07 lut 2016, 21:17

Dla mnie zadanie logiczne na poziomie podstawówki: ruscy twierdzą nie oddamy wraku bo śledztwo nie zakończone, by w sytuacji gdy tylko im to pasuje twierdzić coś odwrotnego, że śledztwo jest zakończone. To samo robi PO: program 500+ niedobry, nie ma racji bytu, by za chwilę gdy im tylko pasuje twierdzą, że jednak jest dobry.
Obrazowo, jakbyś się nie obracał dupa zawsze jest z tyłu. Zarówno ruscy jak i PO stosują starą metodę manipulacji. Jeśli ktoś tego nie rozumie to niech nie pozuje na intelektualistkę, bo błaźni się. Tyle w tym temacie.

Do "do jajecznego": nie wiem jakie masz preferencje i pewnie nikogo to nie obchodzi. Faktem jest, że jesteś strasznym prymitywem lub prostszym językiem dla takich ludzi jak ty: jesteś zwykłym chamem.
kasia_a

Napisano: 07 lut 2016, 22:03

Pani kasiu zgadza się. Interpretacja taka dopuszczalna jest tylko u dziecka z podstawówki.Stąd nie dziwi, że zadaniu by podołali. Jedna uwaga- to nie logika tylko uproszczona psychologia myślenia dziecięcego. U dziecka to przejdzie - ale u dorosłych? hmmm..zastanawiające
ps. pozwolę sobie na małą dygresje.Skoro jednak powołuje się na pani na Logikę (wielkie słowo)- a tę trzeba wiązać z etyką moralności, skąd więc stwierdzenia " jesteś chamem, jesteś prymitywem,... dla ludzi takich jak TY.
czyli co, czuje się pani lepsza od innych? a to z jakiego powodu ?
proszę nie odpowiadać.
Anioł

Napisano: 07 lut 2016, 23:26

Prosty związek przyczynowo-skutkowy. Gdy mam do czynienia z chamem nazywam go chamem. Gdy mam do czynienia z gwałcicielem nazywam go gwałcicielem. Lewak natomiast oczekuje by chama nie nazywać chamem a gwałciciela gwałcicielem. Ludzie mało inteligentni uczą się na pamięć różnych regułek i definicji, którymi wymachują, jak maczetą. W ten sposób starają się ukryć płytkość swojego umysłu. Czasem trzeba spojrzeć na rzeczywistość oczami dziecka by nareszcie dostrzec to co jest oczywiste. Przykładem tutaj jest sprowadzenie do Europy ludzi, którzy nie chcą się absolutnie asymilować. Wręcz przeciwnie. Zresztą wcale się z tym nie kryją, że chcą zaprowadzić w Europie swoje porządki. Na szczęście w Europie zachowali się jeszcze ludzie, którzy rozumują na poziomie dzieci, bo w przeciwnym razie nie byłoby komu stwierdzić, że "cesarz jest nagi". Społeczeństwa zachodnie tak dalece zostały sterroryzowane przez lewacką poprawność polityczną, że boją się stwierdzić to co jest oczywiste nawet dla dzieci.
Pani Anioł vel Emilka, to nie pierwszy raz gdy stajesz w obronie wulgarnego lewaka z tego forum. Jesteś zwyczajnie ruskim trollem. To raczej ty nie odpowiadaj więcej, bo z każdym postem tylko błaźnisz się.
kasia_a

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x