apel - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 05 lut 2015, 13:49

droga ewalu, czy z mojej strony padło coś obraźliwego pod Twoim adresem? od początku posta cały czas wypowiadam się na temat FORUMOWICZÓW
FORUM

Napisano: 05 lut 2015, 13:55

odpadam :lol:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2015, 13:58

brrrr koniki, nie rozpędzajcie się ;) 10,9,8,7,,,,,,
Ja tez nie znam odpowiedzi na wszystkie pytania. Zapewne każdy z nas ma jakieś watpliwości i to niezaleznie od stażu pracy. Śmiem podejrzewać że Iks i Elmer równiez :twisted:
Chodzi o pytania pracowników typu, jaka ustawa, jakie rozporządzenie, jakie ktyterium itp. Czyli pytania, na które odpowiedzi można wyczytac wprost z ustawy i rozporządzenia.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 05 lut 2015, 14:03

podzielam ewalu Twoją opinie na temat świadczeń ja pracuje tu od samego początku i wiem jakie były trudności i jakos trzeba było sobie samemu z tym radzić, wgrali program i trzeba było siadać i klepać wszystkie dane należało sobie stworzyc całą bazę danych a dzisiaj przychodzi nowy pracownik i nawet nie chce mu sie poszukać, czy poprostu zajżec do ustawy, też jak czytam to forum to niektóre pytania są tak proste że zastanawiam sie jak te osoby przeszły konkurs i dostały sie do pracy.
carina

Napisano: 05 lut 2015, 14:10

zgadzam się z FORUM, czasem latwiej i szybciej moznaby znaleźć odpowiedz na tym forum niż wertować wszystkie nasze aktualne ustawy i roizporzadzenia , ale najpierw trzeba przebic się przez gąszcz niemiłych komemntarzy innych ludzi, pracuje 5 lat w swiadczeniach i często tu zaglądam żeby zadac pytanie i fakt zdarzają się ludzie niemili, ja czasem jak cos wiem więcej od innych to chętnie odpowiadam na zadane pytania i mam zdrowa satysfakccje ze komus pomogłam, pozdrawiam
aldona

Napisano: 05 lut 2015, 14:13

a pamietacie ręczne robienie list wypłat z podziałem na banki (bynajmniej u mnie tak było) albo ręcznie wypisywanie druków rmua ... program dostałysmy dokładnie 24 maja 2004r. - masakra jak se przypomnę. I tak jak mówicie... było naprawdę ciężko. Jak do czegoś sama nie doszłaś to lipa. nikt nie pomógł. Byłam sama, do pomocy miałam koleżankę na 1/2 etatu, bo drugie pół miała jako pracownik socjalny. W lipcu przyjęli mi stażystkę, która została do dzisiaj i dziękuję Bogu, ze trafiłam na tak kompetentna osobę. Od niedawna mamy jeszcze jedną ale na ten temat nie chcę się wypowiadać.
W pierwszym roku od wejscia rodzinnych miałam 167 nadgodzin tj. 20 dni wolnego, które i tak nie było kiedy wybrać. Jak teraz o tym myślę to aż dziw że w Tworkach nie skończyłam.
:lol:
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 05 lut 2015, 14:43

FORUM pisze:niedługo będzie tak, że początkujący w ŚR będzie się bał pytać
I bardzo dobrze! Jak on nie zna podstaw, albo nie rozumie tego co czyta, albo nie umie użyć wyszukiwarki/googla do znalezienia odpowiedzi, to to nie jest praca dla niego!
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2015, 14:50

no to niech ten początkujący troche uruchomi swoje myślenie a nie liczyc nieraz w tak prostych i banalnych sprawach na to ze znajdzie odpowiedź na forum no bo przecież w końcu jakos dostał sie do tej pracy
carina

Napisano: 05 lut 2015, 14:54

ehhh.....
FORUM

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x