APEL 500+ dla realizatorów 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 30 sie 2017, 11:04

Apel ...skoro tak docenia nas pani Rafalska ... ( czytając jej podziękowania trochę mnie mdli) apeluje o 500+ dla osób realizujących ten cudowny program rządowy... jednocześnie bardzo dziękujemy za nagonkę medialną w sprawie SIERPNIA.... wzmocnimy co się da aby przyjąć ten szturm na nasze drzwi... i również mamy zasadnicze pytanie JAK rozpatrzymy w ustawowym terminie wnioski sierpniowe?? czy mamy słać tysiącami pisma o przedłużeniu załatwienia sprawy z naszej mizernej kwoty na obsługę? dziękujemy za cudowna zmianę i tak ogromne docenienie naszej pracy... te słowa kierujemy także do wszystkich wydziałów sprawujących następnie nad nami kontrole.... bo skoro wnioski niedługo będą rozkładane w sklepach spożywczych aby głównie wnioskodawcy ułatwić życie to marnie widzę się w raporcie pokontrolnym............... :oops: :oops: :oops:
Ostatnio zmieniony 30 sie 2017, 11:18 przez Malwina69, łącznie zmieniany 1 raz.
Malwina69
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 22 mar 2016, 14:19
Zajmuję się:

Napisano: 30 sie 2017, 11:10

A dopiero co w telewizji słuchałam z zadziwieniem jej wypowiedzi, jak to samorządy sobie nie radzą z natłokiem wniosków, ale ministerstwo robi co może.... biedacy tak dbają o nas żebyśmy dalej kawę pili spokojnie... Może mają rozdwojenie jaźni....
pinset
Stażysta
Od: 22 cze 2016, 14:18
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 30 sie 2017, 11:14

Co tu dużo gadać. Było, jest i będzie zawsze tak u nas...

Obrazek
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 30 sie 2017, 11:38

Afery będą jak ludziom przyjdzie zwracać pieniądze- to dopiero Interwencja z Polsatu będzie miała co robić :lol:
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23

Napisano: 30 sie 2017, 11:40

Niechby się w końcu wzięli i zmienili system cały bo ludzie już coraz mniej ogarniają o co chodzi z dochodami...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 30 sie 2017, 11:44

Ja już teraz jestem tak zawalony PITami, dochodami etc że nie wiem od czego zacząć mam :lol:
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23

Napisano: 30 sie 2017, 11:56

heiland pisze:Niechby się w końcu wzięli i zmienili system cały bo ludzie już coraz mniej ogarniają o co chodzi z dochodami...

wystarczy prosty manewr ; likwidacja utraty i uzyskania i będzie efekt niewspółmierny jeśli chodzi o oszczędności.... ale kto nas słucha?

oooo właśnie w wiadomościach usłyszałam o najświeższych planach pani Rafalskiej.... wnioski od następnego okresu zasiłkowego składane droga internetową od lipca..!!!!! super.... nie potrzebujemy wakacji ;-)))
Malwina69
Awatar użytkownika
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 30 sie 2017, 12:12

Ja się zastanawiam PO KIEGO GRZYBA istnieje to rozróżnienie na uzysk w bazowym i poza bazowym. Już żeby to klientom wytłumaczyć to jest dramat, bo mówią że zgłaszali przecież (no bo zgłaszali), ale jak im wyjaśnić, że zaświadczenie z drugiego miesiąca jest złe a teraz jest potrzebny pit-11 - nikt nie rozumie, patrzą na nas jak na idiotów. Dodatkowo to kompletnie niczego nie zmienia, tylko więcej roboty, z dzieleniem, mnożeniem. Uźwa, nic mnie tak nie wpienia jak te uzyski. Czy decyzyjni z ministerstwa myślą, że nasi klienci mają takie same stabilne zatrudnienia jak my? Oni zmieniają pracę 3,4 razy w ciągu roku, czasem więcej. Raz zlecenie, raz dzieło, raz zasiłek, potem działalność, potem zasiłek, potem praca - a de facto wystarczyłby kwit (nawet oświadczenie) za drugi miesiąc z tego co osiąga aktualnie. Jaki był cel tej zmiany z uzyskami bazowy/po bazowym? Pogmatwanie przepisów?
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 30 sie 2017, 12:17

dlatego ja postanowiłam przejść na drugą stronę mocy i ulotnić się stąd już niedługo, poszukam szczęścia gdzie indziej
nela
Referent
Od: 15 kwie 2008, 10:57
Zajmuję się:

Napisano: 30 sie 2017, 12:25

Ja pracuje od początku świadczeń rodzinnych ... i chyba pierwsze dwa lata lub rok ..nie pamiętam były bez uzysku i utraty... ja pomijam zamieszanie jakie te pojęcia wprowadzają to uwazględniając procedury kpa tłuczemy pisma za pismem a to kosztuje.. do tego tonery, papier...itd.... policzyłam że przy NP a zdarzają się nagminnie ( bo dochód nie zgłoszony) wysyłam 9 pism po 7,80 zł..... taddddammmm.....
Malwina69
Awatar użytkownika
Stażysta
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem