Aplikacja Mobywatel-podpowiedzcie proszę! - Karta Dużej Rodziny

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 12 lip 2021, 12:18

Beata86# pisze:
12 lip 2021, 10:06
rikli pisze:mi jak składają taki wniosek, gdzie osoby mają już karty, nie mieli elektronicznych i dostali z automatu, ale podają dane do wyświetlania, czyli w załącznikach są formularze ZKDR-04 - piszę im odmowę wszczęcia postępowania z informacją, że karty już mają i że dane do wyświetlania zostały zaktualizowane i to właśnie robię w systemie :)
Czy mogę Cię prosić o takie pismo?
A czy są własne jakieś wyjaśnienia, ze tak to powinniśmy realizować? łasnei zaczyna coraz więcej osób wydzwaniać w jaki sposób zmienić wizualizacje w kartach, ponieważ w zakładce moi bliscy nei widza danych. Chyba coś nei ak ponieważ za takie zmiany Ministerstwo nam nie płaci.... a takich spraw może być coraz więcej.
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 15 lip 2021, 9:48

No właśnie to wygląda podobnie jak z chodnikiem, nie należy do ciebie, ale musisz go odśnieżać i plewić :lol: :o :shock: :mrgreen: :ugeek:
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 15 lip 2021, 13:37

POSTANOWIENIE
o odmowie wszczęcia postępowania w sprawie

Na podstawie art. 61 § 1, 61a § 1, art. 124, art. 125 § 1 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeksu postępowania administracyjnego (Dz. U. z 2021 r. poz. 735), w związku z art. 10 ust. 1d ustawy z dnia 5 grudnia 2014 r. o Karcie Dużej Rodziny (Dz. U. z 2020 r. poz. 1348 z późn. zm.)

POSTANAWIAM
odmówić wszczęcia postępowania w części dotyczącej przyznania dodatkowej formy Karty Dużej Rodziny na rzecz XXXXXX z uwagi na fakt, iż w dniu złożenia wniosku posiadali ważną Kartę w tej formie.

UZASADNIENIE
W dniu xxxx 2021 r. złożył Pan wniosek o przyznanie dodatkowej (elektronicznej) formy Karty Dużej Rodziny na rzecz XXXXXXXXX. Zgodnie z art. 10 ust. 1d w przypadku gdy karta elektroniczna ma być realizowana przy pomocy publicznej aplikacji mobilnej, o której mowa w art. 19e ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, udostępnienie karty elektronicznej nie wymaga składania wniosku, o ile członek rodziny wielodzietnej posiada już ważną kartę tradycyjną lub kartę elektroniczną.

Na podstawie wniosku złożonego przez Pana w dniu xxxx 2014 r. tut. Urząd przyznał Karty dla członków Pana rodziny zgodnie z żądaniem. Na podstawie w/w art. 10 ust. 1d, dnia 8 czerwca 2021 r. Karty w formie elektronicznej zostały przyznane automatycznie, a dostęp do nich jest możliwy przy użyciu aplikacji mObywatel. Natomiast na podstawie danych zawartych we wniosku zostały zaktualizowane dane Kart elektronicznych: numery telefonów, adresy poczty elektronicznej oraz osoby, które będą mogły wyświetlać Karty w aplikacji.

POUCZENIE

Na niniejsze postanowienie służy stronie zażalenie .........

nie wiem co się tu w KPA dzieje, na szybko pokopiowałam to co miałam pierwsze z brzegu. bardzo dużo wniosków "niezasadnych" wpływa do nas, więc odmowy wszczęcia są na porządku dziennym :D
a aktualizacja danych, że jest tego dużo - owszem, ale jeżeli ktoś złoży załącznik ZKDR-04 no to mamy obowiązek to wykonać ;) to, że aplikacja działa ostatnio jak jej się podoba i mObywatel też nie szaleje (już mamy telefony, że pomimo podanych danych do wyświetlania nie widzą członków rodziny...) tooo już jest inna historia... zwykły urzędas się musi bujać - jak zawsze :D
rikli
Referent
Od: 15 maja 2019, 10:25
Zajmuję się: KDR

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x