MAM TAKI PROBLEM . PANI CHCE ZŁOŻYĆ O 500+ JEJ MĄŻ PRZEBYWA W ARESZCIE ŚLEDCZYM NA RAZIE WYROK NA 3 MIESIĄCE . CZY SKŁADAJĄC O 500+ MUSI WYKAZAĆ GO DO SKŁADU RODZINY I PRZEDSTAWIAĆ JEGO DOCHODY?
Nie używamy CAPS-LOCKa do pisania tematów/postów. / voodoo
ARESZT
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: 500+
Re: ARESZT
Ja mam taką sytuację, z tym, że mąż przebywa w zakładzie karnym od dawna więc ona jest sama, jego dochodów nie ma,bo w 2014r. go nie było. Tylko tyle mogę pomóc. Pozdrawiam.
- mika31
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
art.7 ust.4 - w przypadku gdy członek rodziny jest umieszczony w pieczy zastępczej lub w instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie ustalając dochód rodziny nie uwzględnia się osoby umieszczonej w pieczy zastępczej lub w instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie.
AŚ jest placówka zapewniającą całodobowe utrzymanie więc nie wliczasz tego pana ani jego dochodów
AŚ jest placówka zapewniającą całodobowe utrzymanie więc nie wliczasz tego pana ani jego dochodów

-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Czyli do składu rodziny go nie ma wpisywać? Bo niewiem czy nie powinno być tak,że do składu rodziny go wpisuje a w Sygnity po wprowadzeniu tego Pana zaznaczam okienko ze przebywa w instytucji z całodobowym utrzymaniem. I wtedy chyba go nie widzi ale nie jestem pewna czy to słuszne? Może miał ktoś tak?
Oprócz ARESZT - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
wniosek wysłany do ROPSu
PILNE ! Urlop wychowawczy i podjęcie pracy
Działalność do zamknięcia- utrata?
Terminy wypłat 500+
darowizna pieniężna
art 108 KPA
świadczenie wypłacane a być może była to koordynacja
Kolejny wniosek po decyzji odmownej
wnioskodawczyni wyszła za mąż
uchylenie na wniosek strony
rachunek z um.zlec.