ARESZT

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
magda33
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

ARESZT

Post autor: magda33 »

MAM TAKI PROBLEM . PANI CHCE ZŁOŻYĆ O 500+ JEJ MĄŻ PRZEBYWA W ARESZCIE ŚLEDCZYM NA RAZIE WYROK NA 3 MIESIĄCE . CZY SKŁADAJĄC O 500+ MUSI WYKAZAĆ GO DO SKŁADU RODZINY I PRZEDSTAWIAĆ JEGO DOCHODY?

Nie używamy CAPS-LOCKa do pisania tematów/postów. / voodoo
Zuzanka59
Stażysta
Zajmuję się: 500+

Re: ARESZT

Post autor: Zuzanka59 »

Ja mam taką sytuację, z tym, że mąż przebywa w zakładzie karnym od dawna więc ona jest sama, jego dochodów nie ma,bo w 2014r. go nie było. Tylko tyle mogę pomóc. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
mika31
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: mika31 »

art.7 ust.4 - w przypadku gdy członek rodziny jest umieszczony w pieczy zastępczej lub w instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie ustalając dochód rodziny nie uwzględnia się osoby umieszczonej w pieczy zastępczej lub w instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie.

AŚ jest placówka zapewniającą całodobowe utrzymanie więc nie wliczasz tego pana ani jego dochodów ;)
magda33
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: magda33 »

Czyli do składu rodziny go nie ma wpisywać? Bo niewiem czy nie powinno być tak,że do składu rodziny go wpisuje a w Sygnity po wprowadzeniu tego Pana zaznaczam okienko ze przebywa w instytucji z całodobowym utrzymaniem. I wtedy chyba go nie widzi ale nie jestem pewna czy to słuszne? Może miał ktoś tak?
ODPOWIEDZ