tutaj mam wątpliwościewalu pisze:.... przyznajemy tylko do końca grudnia 2014 r
ale jakie wątpliwości ?Monstr pisze:tutaj mam wątpliwościewalu pisze:.... przyznajemy tylko do końca grudnia 2014 r
no tak do końca grudnia- tak było nawet na szkoleniu później osoba składa nowy wniosek w styczniu i przyznajemy jej z innego art- tak jak już dla wszystkich bez porzucenia zatrudnienia ( osobiscie nie wiem jaki jest tego sens tzn do końca grudnia i później dalej.może liczą na to ze uda sie wyeliminować jakieś osoby gdzie będzie dochód z roku bazowego 2013 )ewalu pisze:ale jakie wątpliwości ?Monstr pisze:tutaj mam wątpliwościewalu pisze:.... przyznajemy tylko do końca grudnia 2014 r
- ja tez tego sensu nie widzęmała mii pisze:osobiscie nie wiem jaki jest tego sens tzn do końca grudnia i później dalej
nie dokładnie to miałam na myśli. Myślę raczej o przyznaniu SZO na okresy zasiłkowe tj. na okres 2013/2014 (do końca października) oraz na okres 2014/2015 ale nie do końca grudnia a do końca okresu zasiłkowego (tj również do końca października). Dla mnie sformułowanie art 25 " ...w okresie do 31 grudnia 2014..." oznacza jedynie określenie okresu, w którym osoby mogą skorzystać z przywileju braku z rezygnacji zatrudnienia. Samo świadczenie jednak, winno zostać ustalone (na co zresztą wskazuje sam art 25) na warunkach dotyczących SZO- a jak wiemy SZO przysługiwało i przysługuje nadal na okresy zasiłkowe.malagosia pisze:Jest dokładnie tak jak pisze MONSTR. SZO zgodnie z art. 25 przyznajemy od miesiąca w którym wpłynął wniosek do 31.10.2014r. Później składa nowy wniosek i przyznajemy do grudnia 2014r. i od stycznia 2015r. musi zwrócić się z wnioskiem o przedłużenie prawa do SZO do końca okresu zasiłkowe