art. 27 z 500+ a nowe KPA
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Pomoc Społeczna
- Kontakt:
Re: art. 27 z 500+ a nowe KPA
chyba że radczynię
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
To zmienia postać rzeczyheiland pisze:@ Korowiow, a jeżeli to jest młoda i atrakcyjna radczyni to dalej swoje stanowisko podtrzymujesz, że jedynie sam dyplom?

-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a ja mam pytanie trochę z innej beczki ale nie chce zakładać nowego tematu.
Pani ma przyznane naszą decyzją świadczenie wychowawcze na drugie dziecko od 1.04.2016 do 30.09.2017. Dzisiaj otrzymałam pismo z ROPS że podlegają ustawodawstwu Holandii od 1.04.2016 do 31.01.2017. Więc muszę uchylić tą swoją decyzję w tym okresie. I moje pytani czy stosuje w pouczeniu ten art. 127 ust. 1 i 2 czy stosuje stare pouczenie. Wydaje mi się że już nowe pouczenie ponieważ decyzja została wydana w 2016 r. i jest już prawomocna i ostateczna. A jakie jest wasze zadanie?
Pani ma przyznane naszą decyzją świadczenie wychowawcze na drugie dziecko od 1.04.2016 do 30.09.2017. Dzisiaj otrzymałam pismo z ROPS że podlegają ustawodawstwu Holandii od 1.04.2016 do 31.01.2017. Więc muszę uchylić tą swoją decyzję w tym okresie. I moje pytani czy stosuje w pouczeniu ten art. 127 ust. 1 i 2 czy stosuje stare pouczenie. Wydaje mi się że już nowe pouczenie ponieważ decyzja została wydana w 2016 r. i jest już prawomocna i ostateczna. A jakie jest wasze zadanie?
- Diana
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
minia_3107 także się nad tym zastanawiam, jestem pewna że nowe Kpa stosujemy, jednak miałam nadz. że ktoś jeszcze to potwierdzi.
Bo te ROPSy tak nam wiszą od ubiegłego roku i w końcu nie będę wiedziała, gdzie co stosować, jakie pouczenia pisać.
Bo te ROPSy tak nam wiszą od ubiegłego roku i w końcu nie będę wiedziała, gdzie co stosować, jakie pouczenia pisać.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Diana pisze:minia_3107 także się nad tym zastanawiam, jestem pewna że nowe Kpa stosujemy, jednak miałam nadz. że ktoś jeszcze to potwierdzi.
DziękiDiana pisze:minia_3107 także się nad tym zastanawiam, jestem pewna że nowe Kpa stosujemy, jednak miałam nadz. że ktoś jeszcze to potwierdzi.
- Diana
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
...do postępowań wszczętych i niezakończonych stosuje się dotychczasowe Kpa"
Nabieram wątpliwości, jak traktować te sprawy.
Nabieram wątpliwości, jak traktować te sprawy.
Oprócz art. 27 z 500+ a nowe KPA - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
NP i potrącenie z bieżących wypłat czy uchylać?
sprawozdanie w cas ropsy
"Samotna" matka ..
czy wzywać?
Podjecie pracy przez pierwsze dziecko
uchylenie i żądanie za konkretne okresy
Koordynacja ROPS-Sygnity jeszcze raz
dzieci u ojca, matka pobiera świadczenia
Źle uchylona decyzja dot. koordynacji
Odliczenie alimentów
sygnity-czy można wygenerować który pracownik wydał ile decy
druki wniosków
Separacja a ROPS