art.31 śr decyzja prostująca błąd - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 15 cze 2015, 10:20

czy ktoś wydawał już taką decyzję i mógłby się podzielić na forum. wydałam źle wysokość świadczenia i muszę zmienić na poprawna. Mam zgodę strony.
Beatris
Podinspektor
Od: 12 sty 2015, 17:38
Zajmuję się:

Napisano: 15 cze 2015, 10:24

miałam kiedyś taka sytuację też z kwotą świadczenia to robiłam postanowieniem ale to było w 2011 roku ale nie jestem przekonana czy to było dobrze
zuzzanna

Napisano: 15 cze 2015, 11:56

czy ktoś może się podzielić wzorem takiej decyzji?będe bardzo wdzięczna
Beatris
Podinspektor
Od: 12 sty 2015, 17:38
Zajmuję się:

Napisano: 16 cze 2015, 11:05

mam akurat z funduszu ale może się nada

POSTANOWIENIE

Na podstawie art 113 § 1 ustawy z dnia 14 czerwca 1960r. kodeks postępowania administracyjnego (Dz. U. z 2013r. poz. 267- t.j. z późn. zm.) oraz Zarządzenia Wójta Gminy .......Nr 8/2013 z dnia 27 marca 2013r. w sprawie upoważnienia pracownika ..........Ośrodka Pomocy Społecznej w ....... do prowadzenia postępowania oraz wydawania decyzji z zakresu ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów

POSTANAWIA SIĘ

Sprostować oczywistą omyłkę pisarską w Postanowieniu decyzji administracyjnej w sprawie przyznania świadczeń z funduszu alimentacyjnego z dnia ........r. znak: FA-.........4 poprzez zastąpienie słów:

„Przyznać świadczenie z funduszu alimentacyjnego dla: .........
data urodzenia: ......... w wysokości ........zł miesięcznie na okres od ..... do 2014-09-30”

zastąpić słowami:

„Przyznać świadczenie z funduszu alimentacyjnego dla: ............
data urodzenia:........... w wysokości 500,00 zł miesięcznie na okres od ........ do 2015-09-30”

UZASADNIENIE

W postanowieniu decyzji z dnia .....4r. znak .........4 pracownik ....... Ośrodka Pomocy Społecznej w ............. działając z upoważnienia Wójta ......... ........... popełnił oczywistą omyłkę pisarską wpisując błędnie okres przyznania prawa do świadczeń z funduszu alimentacyjnego dla................ data urodzenia: .......... .
Zatem zgodnie z art 113 § 1 ustawy z dnia 14 czerwca 1960r. kodeks postępowania administracyjnego (Dz. U. z 2013r. poz. 267- t.j. z późn. zm.), który stanowi, że „ organ administracji publicznej może
z urzędu lub na żądanie strony prostować w drodze postanowienia błędy pisarskie i rachunkowe oraz inne omułki w wydanych przez ten organ decyzji.”
Mając na uwadze powyższe orzeczono jak w sentencji.

POUCZENIE

Na postanowienie stronie w sprawie sprostowania i wyjaśnienia służy zażalenie do Samorządowego Kolegium Odwoławczego w Nowym Sączu w terminie 7 dni op otrzymania postanowienia, za pośrednictwem tutejszego organu.
gusa
Stażysta
Od: 30 sie 2011, 23:04
Zajmuję się: Wszystko

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x