art. 5 ust. 3 - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 13 lut 2015, 13:45

Kobieta miała uzyskanie dochodu 1 listopada 2014r. Przekroczenie dochodu < 77 zł. Ponieważ prawo do zasiłku rodzinnego przysługiwało w poprzednim okresie zasiłkowym i nigdy nie korzystała ta rodzinka z art. 5 ust. 3 więc dalej zasiłek rodzinny wypłacałam. Dziś przynosi mi utratę tamtego dochodu z um. o pracę i uzyskanie dochodu z umowy zlecenie od 1 stycznia 2015 r. Dochód inny ale przekroczenie < 77 zł.
Teraz mam dylemat co z zapisem art. 5 ust. 3, który mówi że jeżeli w poprzednim roku kalendarzowym przekroczyła dochód to zasiłek rodzinny nie przysługuje. Zawsze rozumiałam to tak : w 2014 r. skorzystała z ulgi to w 2015 roku już nie może. Natomiast Pan Mazurkiewicz mi powiedział, że tu chodzi o okres zasiłkowy więc dalej mam wypłacać. Błagam powiedzcie jak wy to rozumiecie! Każda wypowiedź mile widziana.
Basikaa54

Napisano: 13 lut 2015, 13:46

płacisz dalej
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x