AS - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 02 wrz 2016, 10:59

Witam
tytuł ogólny bo zwracam się do Was z zapytaniem w dwóch kwestiach a właściwie chce się upewnić że dobrze myślę :
1. w przypadku wniosku złożonego w ramach Obszaru C Zadanie 4 mogę przyznać dofinansowanie pomimo iż obowiązuje karencja na dofinansowaną protezę, jeśli chodzi o gwarancję to na protezę upłynęła ona w 2015r.
2. po drugie co w sytuacji gdy wnioskodawcą jest student który przebywa na urlopie dziekańskim a od października chce wrócić na studia czy podczas oceny merytorycznej mogę przyznać mu punkty dla wnioskodawcy kontynuującego studia ?
Z góry dziękuje za pomoc
nowa 123

Napisano: 02 wrz 2016, 11:43

1. karencji jako takiej nie ma (np. 3 lata jak w obszarze A, B C1 i 3), ogranicza Cię tylko gwarancja, czy na daną część protezy się zakończyła (są różne długości gwarancji na różne podzespoły); jeśli ktoś np. wnioskuje o wymianę leja a Ty masz informację, że na gwarancja na lej się zakończyła no to możesz przyznać dofinansowanie.

2. oceniasz stan na dzień złożenia wniosku, więc skąd masz pewność, że w październiku wróci na studia a jak mu się odmieni? jak dla mnie póki co się nie uczy
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 02 wrz 2016, 12:51

Dzięki Tomasz1981
We wniosku wnioskodawca oświadczył że gwarancja na protezę upłynęła w 2015 z tego co się orientowałam w firmie to obejmowała ona 24 mc więc wszystko by się zgadzało, niestety wnioskodawca nie ma tego dokumentu gwarancyjnego i nie mogę kopi dołączyć do wniosku, a jak to jest u Was wymagacie takiego potwierdzenia?
Odnośnie drugiej kwestii to najlepsze jest to że uczelnia wystawiła mu zaświadczenie że jest studentem (zaświadczenie z 04.2016 a wtedy był już na urlopie dziekańskim) sam wnioskodawca w uzasadnieniu wpisał że przebywa na urlopie dziekańskim stąd moje wątpliwości
nowa1234

Napisano: 02 wrz 2016, 14:10

1. tak my wymagamy kopii gwarancji albo kontaktuje się z firma aby mi meilem lub na piśmie potwierdziła okres gwarancji

2. not o jak masz zaświadczeni, że jest studentem no to daj mu pkt za kontynuacje, w sumie to nie zagłębiałem się na czym polega urlop dziekański ;)
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 02 wrz 2016, 14:21

Właśnie dzwoniłam do firmy mają nam przesłać informację drogą elektroniczną dzięki za pomoc. Co do drugiej kwestii to w poniedziałek napiszę na skrzynkę AS zobaczymy co Warszawa na to ;-)
nowa 123

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x