AS- kierunki działań 2015 - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 09 lut 2015, 15:56

mam pytanie jak rozumiecie stwierdzenie określone w pkt 10 ppkt.1 że dodatek na pokrycie kosztów kształcenia może być zwiększony o 700 zł przykładowo gdy wnioskoodawca ponosi dodatkowe koszty z powodu barier w poruszaniu się lub z powodu barier w komunikowaniu się ????????? czyli co do tego można zaliczyć
dab

Napisano: 09 lut 2015, 16:01

tez się nad tym zastanawiam, czy wystarczy że dana osoba porusza się np. na wózku inwalidzkim, czy musi jakoś udokumentować dodatkowe koszty...No i w tym roku nie możną już chyba zwiększać z tytułu osiągania dobrych wyników w nauce..
gava
Praktykant
Od: 23 sty 2015, 14:10
Zajmuję się:

Napisano: 09 lut 2015, 16:08

komunikacja chyba sprowadza się do usług tłumacza migowego a poruszanie do wózka. te zmiany, dodatki, zwiększenia są doprawdy czarujące dla realizatorów. jak zaplanować promocję programu kiedy nawet nie wiadomo jak ten program będzie wyglądał. niezłe oszołomy tą imprezę nam organizują :)
mon w

Napisano: 09 lut 2015, 16:13

zastanawiam się tez jak rozumieć zapis że preferowane są wnioski w ramach obszaru C zadanie 3, a suma punktów preferencyjnych nie może stanowić mniej niż 50 %. Czyli sam fakt ubiegania się w obszarze C ma powodować uzyskanie 50 % pkt w ocenie merytorycznej?
gava
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 09 lut 2015, 16:23

jak tak czytam te wasze posty to dochodzę do wniosku, że coraz mniejsze pojęcie mam o tegorocznym ASie :D
Michal75

Napisano: 10 lut 2015, 8:49

Też ponawiam pytanie, czy osoby na wózkach mogą mieć zwiększone koszty? i co z tymi preferencjami na C3, a co z preferencjami z ubiegłego roku?
PCPR

Napisano: 10 lut 2015, 9:17

Rozpatrywałabym to raczej w kategorii: osoba na wózku pobierająca naukę poza miejscem zamieszkania.
mon w

Napisano: 10 lut 2015, 9:24

te kierunki działań i warunki brzegowe ogóle wyglądają jakby zapomnieli tam dopisać połowy rzeczy ..:/ nie wiem tez co ze studentami którzy w trakcie studiów, uzyskali lekki stopień niepełnosprawności.
gava
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 10 lut 2015, 9:27

Dokładnie. Nie wiem, czy mamy się opierać też na informacjach z tamtego roku, czy tamte idą całkowicie w zapomnienie, ale przez to wiele rzeczy zostało niedopowiedzianych.
PCPR

Napisano: 10 lut 2015, 12:51

Kwestia dot.studentów z lekkim stopniem niepełnosprawności jest określona w dokumencie:
"Zasady dot. wyboru ......" Rozdz. VI. Umowa dofinansowania i jej rozliczenie ust.24 pkt 1) i 2)
Marzanka

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x