As M II

Awatar użytkownika
Mixi
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: As M II

Post autor: Mixi »

pkt 6 TEKST o AS
W sprawach nieuregulowanych w programie i przez Zarząd PFRON, dotyczących trybu postępowania i zasad dofinansowania stosuje się odpowiednio przepisy określone w rozporządzeniu Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 25 czerwca 2002 r. w sprawie określenia rodzajów zadań powiatu, które mogą być finansowane ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych (Dz. U. Nr 96, poz. 861, z późn. zm.).

pkt 9 rozporządzenia o zadaniach powiatu
Dofinansowanie ze środków Funduszu nie przysługuje, jeżeli podmiot ubiegający się o dofinansowanie ma zaległości wobec Funduszu lub podmiot ten był, w ciągu trzech lat przed złożeniem wniosku, stroną umowy zawartej z Funduszem i rozwiązanej z przyczyn leżących po stronie tego podmiotu.
Awatar użytkownika
MIŚKA
Referent
Zajmuję się:

Post autor: MIŚKA »

Mixi co to za tekst o as. Nie mam czegoś takiego. Proszę wrzuć w zalaczeniu na forum
Awatar użytkownika
Mixi
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

https://www.pfron.org.pl/pl/programy-i-z ... 4,dok.html

X. Tryb postępowania

1) Dofinansowanie następuje na wniosek zawierający uzasadnienie wskazujące na związek udzielenia dofinansowania z możliwością realizacji celów programu. Wniosek należy złożyć do samorządu powiatowego, który realizuje program na terenie samorządu powiatowego, właściwego dla miejsca zamieszkania wnioskodawcy.
2)Przyjmowanie wniosków następuje w trybie ciągłym, jednak nie później niż:
w przypadku modułu I – do dnia 30 sierpnia,
w przypadku modułu II – do dnia 10 października,
danego roku realizacji programu. Realizator programu może podjąć decyzję o przywróceniu Wnioskodawcy terminu na złożenie wniosku.
3) Program w module I i II jest realizowany przez samorząd powiatowy w oparciu o zasady dotyczące wyboru, dofinansowania i rozliczania wniosków o dofinansowanie w ramach programu, zatwierdzone przez Zarząd PFRON.
4)PFRON ma prawo do bieżącej kontroli prawidłowości wydatkowania środków przekazanych w ramach programu.
5) W przypadku wniosku złożonego w obszarze, w którym nie występuje obowiązek opiniowania przez eksperta PFRON, który w trakcie jego oceny nasuwa wątpliwości co do możliwości pozytywnej weryfikacji pod względem kryterium dotyczącego rodzaju niepełnosprawności adresata programu lub co do celowości wnioskowanego dofinansowania, do podjęcia pozytywnej decyzji wymagana jest pozytywna opinia wydana przez eksperta – lekarza specjalisty o specjalizacji związanej z rodzajem niepełnosprawności adresata programu.
6)W sprawach nieuregulowanych w programie i przez Zarząd PFRON, dotyczących trybu postępowania i zasad dofinansowania stosuje się odpowiednio przepisy określone w rozporządzeniu Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 25 czerwca 2002 r. w sprawie określenia rodzajów zadań powiatu, które mogą być finansowane ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych (Dz. U. Nr 96, poz. 861, z późn. zm.).
7) Moduł III jest realizowany przez PFRON w trybie ustawy Prawo zamówień publicznych.
Awatar użytkownika
MIŚKA
Referent
Zajmuję się:

Dzięki Mixi, wiesz zadzwoniłam do Warszawy i dowiedzialam się, że powodem wykluczenia z programu jest posiadanie zaległości w stosunku do pfron lub realizatora. Zapis z rozporządzenia o rozwiazaniu umowy i karencji podobno nas nie dotyczy, bo gościu uregulowal należność.
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

czyli miałem rację, można?

ps. wcześniej nie mogłem odpisać, miałem problem z dodawaniem komentarzy na klasycznym wyglądzie forum :(
Awatar użytkownika
Mixi
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

ok, no to dobrze :)

Dziwi mnie tylko i niepokoi taki rozdźwięk pomiędzy "paragrafami" na piśmie a interpretacjami słownymi :roll:

Ja na przykład powołałabym się na te zapisy wynikające wprost z programu i rozporządzenia, więc zrobiłabym błąd :shock:
Awatar użytkownika
Mixi
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Tomasz1981 pisze:czyli miałem rację, można?

ps. wcześniej nie mogłem odpisać, miałem problem z dodawaniem komentarzy na klasycznym wyglądzie forum :(
też mam problem, każe mi ciągle weryfikować czy nie jestem robotem :roll:
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

Mixi pisze:
Tomasz1981 pisze:czyli miałem rację, można?

też mam problem, każe mi ciągle weryfikować czy nie jestem robotem :roll:
taką zmianę wprowadzili, ale ja miałem ustawiony styl forum klasyczny i tam to okienko mi w ogóle nie wyskakiwało a prosiło abym zaznaczył :)
Awatar użytkownika
MIŚKA
Referent
Zajmuję się:

Dzisiaj jeszcze raz zadzwonię do Warszawy i dopytam czy zapis że w sprawach nieuregulowanym mamy brac pod uwage rozporzadzenie. Żeby potem nie było, ze zrobiliśmy źle. A zobaczymy co mi podpiszą na pismo
ODPOWIEDZ