AS-Moduł I-dofinansowania do naprawy wózków - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 27 maja 2015, 13:16

Witam

mam pytanie odnośnie modułu I
mam kilka wniosków na akumulatory do wózków
pieniędzy nie starczy na tyle, żeby każdemu wypłacić po te 2000

Jak Wy to robicie?
Wypłacacie osobom z największą ilością punktów maksymalne kwoty dofinansowania
i pozostali z mniejsza ilością punktów czekają na drugą transzę?
Czy zmniejszacie kwoty dofinansowania żeby każdy coś dostał?

Z góry dziękuję:)
Gość

Napisano: 27 maja 2015, 13:31

ja w tym roku wpisałam w procedurach że wnioski złożone w ramach wydatków inwestycyjnych zostaną przekazane do decyzji w sprawie dofinansowania po zakończeniu naboru, z uwagi na ograniczone środki finansowe bo jaka ja mam gwarancję że w sierpniu nie złoży mi ktoś wniosku na C3 protezę i będzie miał największą ilość puntów a ja już wcześniej rozdysponuje środki tym co osiągną minimalny próg punktowy, nadmieniam że w tym roku na wydatki inwestycyjne mam 13 tys. nawet na jedna protezę nie wystarczy
ewaaa

Napisano: 27 maja 2015, 13:44

ja mam 8 tysięcy...
6 wniosków na akumulatory
więc uznałam że i tak na protezę mi nie wystarczy

jak ktoś złoży wniosek na protezę
wpiszę go w zapotrzebowanie przy II transzy
i tak pewnie nie dostanę...

beznadziejny ten AS...

dzięki za odpowiedz:)
Gość

Napisano: 28 maja 2015, 12:13

Po pierwsze w AS chodzi o wypłacenie osobom z największą ilością punktów. Przerabiałam to w zeszłym roku, bo chcieliśmy zmniejszyć wysokość dofinansowań, żeby więcej osób miało możliwość skorzystania i pani w PFRON powiedziała, że uda, że tego nie słyszy. Program nie jest dala wszystkich, ale dla osób, które spełniają najbardziej wszystkie kryteria. Dlatego też my czekamy w inwestycyjnych do końca sierpnia. Natomiast wózki macie w bieżących, więc tu nie będziecie miały protezy.
PCPR

Napisano: 28 maja 2015, 12:33

PCPR od kiedy prowadzę AS utrzymanie sprawności wózków o napędzie elektrycznym zawsze było i jest w wydatkach inwestycyjnych tak jak wszystkie zadania w ramch Obszaru C więc razem z protezami
ewaaa

Napisano: 28 maja 2015, 12:33

Wózki są z inwestycyjnych
Lili

Napisano: 28 maja 2015, 12:42

wózki są w inwestycyjnych

ok czyli przyznam kilku osobom z największą ilością punktów..
po to miała być ocena merytoryczna żeby na bieżąco wydatkować środki...
a przecież nawet jak mi ktoś złoży wniosek na protezę
z moimi 8 tys i tak nic nie zrobię...
Gość

Napisano: 28 maja 2015, 12:46

tak ale PFRON w tych wyjaśnieniach sugerował że mają otrzymać Ci z największą ilością punktów a nie Ci wszyscy co tylko osiągają minimalny próg punktowy dlatego ja czekam
ewaaa

Napisano: 28 maja 2015, 12:49

czyli powinnam czekać do końca sierpnia?
a później co?
podzielić środki między te osoby z największa ilością punktów?

a jak ktoś złoży wniosek na protezę...ja mam 8 tys. i tak mi nie wystarczy
mam czekać na II transzę w grudniu i ASa do tej pory nie realizować ?
Gość

Napisano: 28 maja 2015, 13:01

nie no ja planuję zrobić tak że wnioski w ramach wydatków inwestycyjnych będę rozpatrywała na początku września w między czasie ocenie je formalnie i merytorycznie a potem przyznawać według listy rankingowej jeśli okaże się że na pierwszym miejscy jest proteza to wiadomo że te procedury z lekarzem PFRON potrwają więc w między czasie złożę zapotrzebowanie na II transzę jeśli coś dorzucą dobrze jeśli nie przyznaje dofinansowanie w takiej wysokości jaką dysponuję jeśli wnioskodawca uzna że za mała kwota rezygnuje a dofi. przyznaje kolejnym osobom np. na naprawę wózka
ewaaa

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x