as obszar D

ODPOWIEDZ
maria0552

as obszar D

Post autor: maria0552 »

Hej proszę o pomoc w obszarze D mam info. z przedszkola że nie pobiera się opłaty za pobyt dziecka w przedszkolu, jest jedynie opłata za żywienie, czy w takim razie też powinna być refundowane to żywienie?

proszę o pomoc może ktoś ma jakąś interpretacje
PCPR

Re: as obszar D

Post autor: PCPR »

Oczywiście. Wszystkie opłaty związane z pobytem dziecka w przedszkolu. My nawet zwracamy za komitety, itp. Przedszkole wystawia mi tylko rachunek,albo zaświadczenie, że np.: w miesiącu wrześniu pani ... wniosła opłatę za pobyt dziecka w przedszkolu w wysokości...
maria0552

Post autor: maria0552 »

Dzięki za odp. jednak jak to rozwiązać w przypadku gdy przedszkole mi napisało: przedszkole nie pobiera żadnych opłat z tytułu pobytu dziecka w przedszkolu. Opłata, którą pobiera przedszkole od rodzica to kwota za żywienie??
PCPR

Post autor: PCPR »

Wg mnie są dwa wyjścia:
- oficjalne - prosisz pisemnie wnioskodawcę o uzupełnienie dokumentacji o zaświadczenie z przedszkola, w którym będzie informacja, że rodzic ponosi koszty związane z wyżywieniem dziecka;
- nieoficjalnie - mówisz wnioskodawcy, żeby poszedł do przedszkola i żeby wymienili mu zaświadczenie (z taka datą, z jaką było to pierwsze!!), ale już z informacją o kosztach za wyżywienie.

Nie wiem, na ile możesz sobie pozwolić na nieoficjalne działania ;) , ale mnie się to sprawdza. Wnioskodawca zadowolony (punkty za kompletny wniosek), a Ty też trochę mniej formalności z ocenianiem masz.
ODPOWIEDZ