AS - studenci - Stare tematy

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 12 paź 2015, 11:21

chociaż ostatnio widziałam "magiczną" interpretację ,że przecież możemy przywrócić termin złożenia wniosków. Bo Wnioskodawca nie jest jeszcze studentem, albo nie ma akurat orzeczenia więc nie możne złożyć wniosku,to może prosić o przywrócenie terminu jak już będzie spełniać warunki (np na początku listopada, bo przecież to nie jego wina że nie spełniał warunków) :O Jak czytam te interpretacje to czasami głupieje i stwierdzam że nijak się mają do zasad programu... w ogóle po co są ustalone jakieś zasady :/
gav

Napisano: 12 paź 2015, 14:51

Mnie się studentka zapytała, gdzie ma wpisać zwrot kosztów za egzaminy poprawkowe :o
pcpr-A2

Napisano: 14 paź 2015, 8:09

taa macie rację...
u mnie studentka złożyła wniosek
nie będąc jeszcze osoba niepełnosprawną- tzn. nigdy nie miała i nie ma orzeczonej niepełnosprawności
pierwszy raz staje przed komisja 15.10
jak dla mnie nie spełnia wymagań formalnych przy składaniu wniosku
powinna sobie ten wniosek złożyć na kolejny semestr, nie teraz
ale |PFRON swoje:
przywrócenie terminu
albo drugie wyjście: mam ja wezwać do uzupełnienia wniosku
i wziąć pod uwagę stan na dzień uzupełnienia wniosku :]

co tam wymogi formalne
wszystko można przeskoczyć:]
Gość

Napisano: 14 paź 2015, 16:29

Tylko po co w takim razie terminy składania wniosków??? Ja tych wniosków nie przyjmuje i koniec. Nie spełnia warunków i koniec. Niech złoży wniosek na kolejny semestr.
Na szczęście to wszystko są tylko interpretacje.A Realizator może a nie musi przywrócić termin złożenia wniosku.a dokumenty programowe mówią wyraźnie jakie są terminy składania wniosków i jakie warunki trzeba spełniać. Przecież to nie jest żadne obowiązkowe dofinansowanie na zasadzie że mi się należy i koniec.
PFRON-ie myślą,że chyba każdy z nas się tylko AS zajmuje ma mnóstwo czasu żeby co chwila sprawdzać czy się wszystko zgadza. :/ Byle iść studentom na rękę - bo przecież oni są tak nieogarnięci że nie są w stanie przeczytać wniosku, wymaganych załączników , napisać swoich danych osobowych już o przeczytaniu umowy i dotrzymaniu jakichkolwiek terminów nie wspominając ..Czasami człowiek się zastanawia jakim cudem zaliczają kolejne semestry na uczelni
gav

Napisano: 15 paź 2015, 10:09

dokładnie :)

szkoda że ta osoba złożyła wniosek przez sekretariat
jakby przyszła do mnie powiedziałabym że nie spełnia wymogów formalnych na chwilę obecną i tyle
a tak martw się i kombinuj...
Gość

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x