AS - zwiekszenie dodatku - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 25 lut 2015, 15:59

Cześć. Mam pytanie, czy ustaliliście już w jaki sposób będziecie potwierdzać, że student ponosi dodatkowe koszty w związku z barierami w poruszaniu się i komunikowaniu? z tego co się orientowałam, to uczelnie zapewniają BEZPŁATNY transport oraz usługi tłumacza i asystenta studentom, którzy tego potrzebują. W związkuz tym nie wiem jak sie do tego ustosukować. A Wy jak sobie z tym radzicie?
Megi 200

Napisano: 26 lut 2015, 8:36

my poprostu nie dajemy takiego dodatku.... :)
pcprkolb

Napisano: 26 lut 2015, 9:35

A to tak mozna? :) PFRON nie bedzie się czepiał?
Megi 200

Napisano: 26 lut 2015, 9:45

No właśnie też zastanawiam się , czy tak można. Trzeba mieć zapis w regulaminie, bo jak nie będzie a student zawnioskuje, to trzeba mu dać.
ja32b

Napisano: 26 lut 2015, 10:30

Ja sugerowałam się zapisem z kierunków. dodatek MOŻE BYĆ ZWIĘKSZONY. Może, czyli nie musi?
Megi 200

Napisano: 26 lut 2015, 10:45

no właśnie może a nie musi!!! tak samo jest z dodatkiem na pokrycie kosztów kształcenia, do 1000 zł więc równie dobrze można ustalić sobie kwotę np. 800 zł. w kierunkach są zapisy pozwalające regulować te kwoty (i my tak robimy), tylko trzeba to ustalić w regulaminie
pcprkolb

Napisano: 26 lut 2015, 11:36

To może być dobra myśl. Jeżeli wydamy mniej kasy na studentów to PFRON da kasę na bardziej potrzebne rzeczy ;)
mon w

Napisano: 26 lut 2015, 12:39

Wątpię ;) dzwoniłam do biura osób niepełnosprawnych, studenci maja bezpłatny transport oraz pomoc tłumacza migowego bądź asystenta. jak w takim razie rozumieć dodatkowe koszty? :D
Mała_Mi

Napisano: 26 lut 2015, 12:58

Jako, cytując klasyka: "nie mniej niż niż tysiąc" ;)
mon w

Napisano: 26 lut 2015, 13:49

ale z drugiej strony to są PRZYKŁADOWE propozycje PFRON, a każdy się na tym skupia. Może pod to można podciągnąć inne rzeczy?
Lila

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x