Asystent na umowę zlecenie - praca odarta z godności? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 3    [ Posty: 25 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 12 sty 2014, 16:43

Tusk rzekł:
\"Umowy śmieciowe to praca odarta z godności i pozbawiająca ludzi nadziei na dobrą przyszłość\".

Wiem że wielu asystentów pracuje na podstawie umów zlecenia. Jak wiadomo papierek ten jest tylko częściowo oskładkowany.
Ciekawią mnie trzy sprawy:
1. Czy tacy asystenci mają płatne urlopy?
2. Czy mogą iść na macierzyński i L-4?
3. Dlaczego ci którzy mają tzw. stosunek pracy nie walczą w sądzie (pewnie cywilnym) o jego ustalenie i tym samym o umowę o pracę. Mają przeca takie prawo?
~Adam

Napisano: 12 sty 2014, 16:50

nie wiem a co was to socjalnych obchodzi i tak tylko do 2015 popracujecie
~Adam

Napisano: 12 sty 2014, 16:54

Dziwię się tym którzy są dobrymi asystentami od kilku lat i nie próbują ustalić stosunku pracy. Zasługujecie na normalne umowy.
~Adam

Napisano: 12 sty 2014, 16:55

to nie ja wypisuje te brednie
~Adam

Napisano: 12 sty 2014, 17:03

~Adam

Napisano: 12 sty 2014, 17:04

tu na razie jest śmietnisko ale będzie san francisco ... Adam to ja żaden temat nie wytrzyma
~Adam

Napisano: 12 sty 2014, 19:07

oczywiście ,że widać ewidentnie - które wpisy są \"Adama\" -
ale skoro gość ma ubaw z tego powodu , że podszywa się pod nick ..- no cóż...myślę , że trzeba go zostawić w spokoju - przepracuje temat sam w sobie .

A do istoty wątku wracając.
Tak było , jest i będzie - niektórzy asystenci także popadli w pułapkę ,tzw \" naciągaczy \" - czyli niektórych szefów ops- którzy potrzebują taniej siły roboczej i tyle. Asystent z działu Poradnik asystenta - właśnie o tym pisze . Z czego to wynika ?
z co najmniej kilku powodów -m.in brak asertywności, nieumiejętność zadbania o swoje interesy, uleganie manipulacji-to oczywiście te leżące po stronie asystenta.
Sąd cywilny- ? czemu nie. Może nawet uda się coś \"ugrać\"- ale tu trzeba by mieć na uwadze czy ops - posiada tzw \" kulturę organizacyjną --sądzę , że większość nie - więc praca po Sądzie będzie niemożliwa.
~emilka

Napisano: 12 sty 2014, 23:03

A nie wynika to ze strachu przed utratą pracy?
~Adam

Napisano: 12 sty 2014, 23:09

istotnie
~emilka

Napisano: 12 sty 2014, 23:10

Przykre i straszne.
~Adam

Strona 1 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x