Asystent osoby niepełnosprawnej

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
Małgorzata36
Stażysta
Zajmuję się: Główny księgowy
Kontakt:

Re: Asystent osoby niepełnosprawnej

Post autor: Małgorzata36 »

Hanna k pisze: 28 maja 2021, 9:20 czy środki z funduszu solidarnościowego będą ujmujecie w jakimś sprawozdaniu ?
Tak jak pisałam wcześniej, nie ujmuje się w sprawozdaniach budżetowych 27s i 28s. Natomiast należności w Rb-N bym ujęła na chwilę obecną ale jeszcze muszę to przeanalizować.
Jak ktoś wcześniej pytał - w sprawozdaniu finansowym aktywa - środki pieniężne, pasywa - inne fundusze (jeśli np. niewykorzystane środki nie zostaną zwrócone do końca roku). Ja bym to tak ujęła.
Hanna k
Stażysta
Zajmuję się: Ksiegowosc
Kontakt:

Re: Asystent osoby niepełnosprawnej

Post autor: Hanna k »

czy Jeszce będziecie korzystać z innych kont czy wszystko na zasadzie przyszło wyszło np. 139/240 i zapłata 240/139 czy w inny sposób?
opsgorz123
Praktykant
Zajmuję się: główna księgowy
Kontakt:

Asystent osoby niepełnosprawnej

Post autor: opsgorz123 »

dzień dobry, jestem początkującą główną księgową i mam pytanie odnośnie tego programu...nie mam jeszcze dotacji, a już ponosimy wydatki w związku z programem, więc księguje to z analityką , a dopiero w momencie, gdy gmina zrobi nam przelew środków to zrefunduje sobie to właśnie pozabudżetowo przez 139/240(bez analityki. Czy dobrze myślę? Bardzo proszę o pomoc.
ODPOWIEDZ