asystent rodziny - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 26 lis 2013, 16:46

czy wydatki na asystenta od wojewody muszą się zgadzać na każdego asystenta oddzielnie. Pytam bo nasz jeden asystent ze względów niezależnych od nas /choroba/ podjął pracę miesiąc później niż było w zapotrzebowaniu. Czy można to wydać na drugiego podwyższając wynagrodzenie. Czy zapotrzebowanie waszym zdaniem obejmowało pochodne od wynagrodzeń. Nie mogę sie nigdzie dopytać. jeśli tak to nadwyżka poszłaby w pochodne.
~m

Napisano: 26 lis 2013, 16:50

obejmowało pochodne
Jak masz problemy, ustalaj z Wydziałem Polityki Społecznej swojego Urzędu Wojewódzkiego. Powinni być zorientowani :)
~betta

Napisano: 26 lis 2013, 16:57

J.w na pewno będą kazali zwrócić.
~Iza

Napisano: 26 lis 2013, 17:10

pytałam i mam sprzeczne informacje
~m

Napisano: 26 lis 2013, 21:14

Cytat z \"Programu\" s. 3 pkt 1:
\"Dofinansowanie kosztów zatrudnienia asystentów rodziny w 2013 r. do 100% kwoty wynoszącej 2500 zł miesięcznie wraz z pochodnymi na etat lub równoważnej czasowo umowy zlecenia.\"
Czyli:
1. Dofinansowanie na pewno obejmuje pochodne, pod warunkiem, że nie weźmiesz więcej niż 2500, niezależnie od tego, ile zarabiają Twoi asystenci. Moi zarabiają więcej, więc biorę co miesiąc 2500 z dotacji, resztę dokładam z własnych.
2. Nie możesz przekroczyć na jednego AR 2500 m-cznie, nawet gdyby średnia wyszła w ciągu roku mniejsza.
~betta

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x