Asystent rodziny - listy płac - podatek od delegacji - Kadry

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 30 wrz 2016, 9:50

witam! jak macie rozwiązane zwroty za delegacje AR? czy robicie to w programie księgowym żeby potem wam dobrze wyszło na Picie?!
wiśnuia

Napisano: 17 paź 2016, 12:58

Chyba chodzi Ci o ryczałt samochodowy, bo przecież delegacje są nieopodatkowane.
Ryczałt mamy na liście wypłat, i on jest opodatkowany.
reginka

Napisano: 18 paź 2016, 14:23

tak dziękuję to o ryczałt mi chodziło faktycznie!!! a co się lepiej opłaca asystentowi ryczałt czy delegacja ?!?!?!
wiśnuia

Napisano: 19 paź 2016, 7:30

Ryczałt jest na dojazdy miejscowe (czyli do rodzin, urzędów itp). Natomiast delegacje są poza miejsce zatrudnienia (np.na szkolenia). Są to dwa różne pojęcia.
reginka

Napisano: 31 paź 2016, 9:23

Hmm jeżeli dałam pracownicy delegacje żeby się nie bujac z podatkiem to będzie oki? A poza tym jeżeli te rodziny są w innej miejscowości niż zakład pracy to chyba oki bedzie z tą delegacją?
Gość

Napisano: 31 paź 2016, 12:48

u mnie asystent ma umowę na faktycznie przejechane kilometry=czyli delegację, nie odejmuję mu w związku z tym podatku
Agniecha2
Starszy referent
Od: 22 mar 2016, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 19 sty 2017, 14:32

Gość pisze: A poza tym jeżeli te rodziny są w innej miejscowości niż zakład pracy to chyba oki bedzie z tą delegacją?
,to zalezy co jest wpisane w umowę o pracę w pkt. Miejsce pracy: jesli wpiszesz np. "miasto" to poza miasto będzie juz delegacja. Jeśli "gmina" to poza gmine delegacja. Jeśli np. adres ośrodka to poza ośrodek juz delegacja.
Jak sama nazwa mówi "delagacja poza miejsce pracy". A miejsce pracy jest określone właśnie w umowie o pracę.
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
alanka
Awatar użytkownika
Referent
Od: 07 mar 2007, 16:04
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem