asystent sąd - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 24 mar 2014, 16:56

Niestety Wredna ma rację. U nas w sprawach o leczenie odwykowe orzeka alkoholiczka.I tyle.
~bibi

Napisano: 25 mar 2014, 9:15

a to dobre!!! u nas lepiej warsztaty prowadzi:):):):
~Wredna

Napisano: 26 mar 2014, 2:11

a u nas roznosi korespondencję z sądu
~leon

Napisano: 26 mar 2014, 7:48

Mrożek, Mrożek...............:(:(
~Wredna

Napisano: 27 mar 2014, 2:08

Niestety,ale Wredna ma racje. Moja wieloletnia współpraca z sądami rożnego szczebla - i rejonowymi i okręgowymi,zawsze kończy sie wojną nerwów. I stosunkowo najlepiej jednak porozumieć się bezpośrednio z sędziami - o ile \"cerberzy\" w postaci asystentek,sekretarek itp - zechcą dopuścić. Nie raz interweniowałam z powodu ignorancji i arogancji tych ostatnich. O kuratorach nie wspomnę -jak tu ktoś zauważył-można nabawić sie alergii. Wydaje im się,że są władzą zwierzchnią wobec pracowników socjalnych.Wiele razy trzeba je było sprowadzać na ziemię i to dośc boleśnie. Przykład? Pamietam jak dzis telefon w dniu kobiet.Pani kurator zawodowy wykonała telefon,że wrodzinie X coś się chyba dzieje niepokojacego,matka według sąsaidów jest pijana,a dzieci bez opieki.W tle słychac było odgłosy imprezki wpełni rozkwitu. Zapytałam,co zatem jeszcze robi w sądzie,skoro coś się dzieje...była oburzona. Zapowiedzialam,że pracownik uda się na miejsce i oczekuję,że ona też tam dotrze. Była...nawet przed pracownikiem ops-ubrana w długie,jasne,eleganckie futro...cokolwiek nie pasujące na interwencję na melinie ;)Trudno!
~doświadczona

Napisano: 27 mar 2014, 10:05

Nie wszędzie tak jest.
Podejmujemy współpracę z Sądami i kuratorami- nie mogę narzekać. Natomiast byłem na jednej z konferencji ( kuratorzy, sędzia..) - gdzie o pr. socjalnych wypowiadano się w dokładnie takim tonie - jak tu teraz ....negatywnie
~black

Napisano: 27 mar 2014, 10:44

black
o nas wszyscy mówią źle bo się buntujemy za robotę za nich.
A jak nie zrobimy to i tak nasza wina. Kurator zawinił ale co tam to \" łpieka\" lekarza zawinił \" a co tam łopieka\"...itd
~Wredna

Strona 3 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x