bardzo prosze o pomoc - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 06 wrz 2021, 10:19

Dzień dobry,
bardzo proszę o podpowiedź co zrobić w nastepującej sytuacji:
Pani złożyła wniosek o dodatek mieszkaniowy z tytułu najmu. Jestem przekonana, że umowa jest stworzona tylko na potrzeby otrzymywania dodatku, ponieważ ta Pani nie mieszka pod wskazanym adresem. Na wywiad chce się umawiać na konkretny dzień. Podczas niezapowiedzianej wizyty nigdy nie można jej zastać w miejscu "zamieszkania". Upominanie, że zeznania składane są pod odpowiedzialnością karną na nic się zdają :) nie wiem co powinnam w takiej sytuacji zrobić? Odmowa?
ana_80
Praktykant
Od: 15 maja 2017, 8:25
Zajmuję się: FA

Napisano: 06 wrz 2021, 11:08

Bujałam się z taką klientką kilka czasu. Z każdej wizyty sporządzałam notatkę, pytałam sąsiadów, pisałam co mi mówili. W końcu zaprosiliśmy ją, aby zrobić protokół zeznań strony, gdzie powiedzieliśmy z moją przełożoną, co wiemy i zadaliśmy jej te wszystkie niewygodne pytania. W końcu się tak zagmatwała w swoich kłamstwach, że przyznała się gdzie naprawdę mieszka. Dostała kolejna odmowę, od której już się nie odwołała. Teraz zmienili przepisy trochę na korzyść dla nas i w art 2 ust 1 ustawy o dod. mieszk. dodali : "...zamieszkującym w tych lokalach".
Jazia
Praktykant
Od: 13 sty 2021, 11:45
Zajmuję się: DM

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x